fbpx skip to Main Content

Så du også Kontant på DR - er der en læge til stede?

Hos Cutis Clinic er vi rigtigt glade for, at et kritisk journalistisk program endelig fokuserer på et velkendt problem i branchen; nemlig uregistrerede klinikker, uautoriserede behandlere og deres anvendelse af fillers, IPL, laserudstyr m.m., som kræver grundig uddannelse at udføre korrekt, og som kræver at en speciallæge er fast tilknyttet klinikken. 

Men hvorfor er emnet vigtigt for dig?

Forkert udførte kosmetiske og dermatologiske behandlinger kan have alvorlige konsekvenser for dig som klient, når en uuddannet og uautoriseret behandler udfører behandlinger f.eks. med fillers.  

Filler er en gelé, som blandt andet udfylder rynker i huden eller giver fyldige læber. Men huden og læberne indeholder vigtige blodkar, der forsyner vævet med blod, og som filler ikke skal injiceres i.  

Såfremt det sker, er der to mulige udfald: 

  • Filler sprøjtes ind i et blodkar i et område i huden eller læberne. Symptomerne er farveforskel i området, smerter og senere hvide blærer samt mørkfarvning, vævsdød og arvævsdannelse. 
  • Filler sprøjtes ind i et blodkar til øjet, hvorved der kan opstå en blodprop. Symptomerne er smerter i øjet og synsforstyrrelse eller komplet synstab (permanent). 

Filler-blodpropper er uhyre sjældne, når en behandling med filler udføres korrekt. Men konsekvenserne er meget alvorlige.  

laserbehandling co2 laser

Hvad sikrer den autoriserede behandler mig?

Sikker behandling kræver kendskab til ansigtets komplicerede anatomi og blodkarrenes placering, sikre injektionsmetoder og høj grad af hygiejne. Det har alle behandlere hos Cutis Clinic. 

Derudover er det et lovkrav, at alle klinikker har et akutberedskab. Dette inkluderer flere ting, herunder: 

  • Adrenalin, som anvendes akut til behandling af anafylaksi, som er en akut allergisk reaktion, der kan ses ved behandling med en filler. Adrenalin modvirker tab af blodtryk og kredsløbskollaps – og er ofte livreddende ved behandling af anafylaktisk shock. 
  • Hyaluronidase, som anvendes akut til behandling af en filler-blodprop, som opstår hvis en filler injiceres i et blodkar. Hyalarunidase er et enzym, som hurtigt opløser filleren og genskaber blodforsyningen i området.  

De uregistrerede klinikker og uautoriserede behandlere har ikke adgang til adrenalin og hyaluronidase, da lægemidlerne er receptpligtige. 

Derfor får du en tryg behandling hos Cutis Clinic

Cutis Clinics ansvarshavende speciallæge, Emil Henningsen, er International Board Member ved CMAC, som er et internationalt selskab for fremmelse af sikkerhed i den kosmetiske branche gennem undervisning, uddannelse og udarbejdelse af instrukser og retningslinjer for kosmetiske behandlinger.  

Det er din sikkerhed for, at du hos Cutis Clinic ikke risikerer de alvorlige konsekvenser, som kan opstå grundet uvidenhed, manglende tilladelse eller indsigt i kosmetiske behandlinger. 

Vælg altid din behandler med omhu – for din egen skyld. 

Se DR KONTANT her >

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
Search