fbpx
skip to Main Content
Behandling Af Hårtab Hos Kvinder Og Mænd

Behandling af hårtab hos kvinder og mænd med PRF

Ny revolutionerende behandling mod hårtab hos kvinder og mænd. Som de eneste i Danmark tilbyder vi behandling med PRF.

Med et PRF-behandlingsforløb er vores forventninger, at du får:

Kraftigere hårpragt, større tæthed af hår i det behandlede område, forlænget vækstfase af de enkelte hår, hårstrå bliver tykkere og hårtab bremses eller forsinkes væsentligt.

Resultatet af disse delmål er overordnet set, at din hårpragt bliver kraftigere og fyldigere.

Du kan få behandling mod hårtab med PRF i Århus

Læs om behandling mod hårtab med PRF

Hvad er PRF?

PRF er et koncentrat af autologe vækstfaktorer (dvs. kroppens egne vækstfaktorer), som isoleres fra en blodprøve fra patienten. PRF er dermed et 100% naturligt produkt og uden bivirkninger.

Hvem egner hårtabsbehandlingen (PRF) sig til?

Praktisk talt alle, der ønsker en kraftigere hårpragt. Behandlingen er derfor velegnet til både mænd og kvinder, som enten:

 • har normal hårpragt men godt kunne tænke sig en kraftigere hårpragt, eller
 • lider af hårtab og ønsker at få håret tilbage

Hvad er fordelen ved behandling med PRF ?

En af fordelene ved denne behandling er, at PRF er et 100% naturligt produkt, som udvindes fra patienten selv. Behandlingen er dermed uden risiko for lægemiddelbivirkninger.

Spørgsmål? Kontakt os her
Behandling Af Hårtab Hos Kvinder Og Mænd

Hvilke former for hårtab kan behandles med PRF?

Platelet rich fibrin kan anvendes mod forskellige typer af hårtab, herunder androgen hårtab (androgen alopeci). Det er den mest almindelige form for hårtab hos både mænd og kvinder, og viser sig ved hhv.

 • Mandligt hårtab (male pattern hair loss)
 • Kvindeligt hårtab (female pattern hair loss)

Men PRF kan også anvendes til behandling af andre former for hårtab, herunder:

 • Diffust hårtab hos mænd og kvinder
 • Pletskaldethed (alopecia areata og alopecia totalis)

Visse former for arvævsdannende hårtab (fx lichen planopilarisfrontal fibroserende alopeci m.fl.) kan PRF også have god virkning på. Men erfaringerne er mere sparsomme, når det kommer til behandling af disse hårtabstyper. Det skyldes, at der er tale om meget sjældne former for hårtab.

PRF kan ikke anvendes til behandling af hårtab som følge af infektioner i hårbunden. Herunder svære svampeinfektioner, eller hårtab som følge af svær hårbundspsoriasis eller svær skæleksem så længe, at der er aktivitet i den tilgrundliggende hudsygdom. Så snart der er ro i hudsygdommen, kan PRF imidlertid booste ny hårvækst.

Book tid til forundersøgelse
Behandling Af Hårtab Hos Kvinder Og Mænd

Sådan foregår en PRF behandling mod hårtab

En PRF behandling foregår i få simple trin:

 1. En blodprøve tages fra personen, som skal behandles
 2. Blodprøven centrifugeres. Dermed opdeles blodet i dets forskellige bestanddele (røde blodlegemer, hvide blodlegemer, blodplader, vækstfaktorer, proteiner, plasma etc.). De tungeste celler lægger sig nederst i reagensglasset, mens de letteste lægger sig øverst i blodprøven.
 3. Den fraktion af blodprøven, som indeholder vækstfaktorerne, isoleres fra resten af blodprøven.
 4. Vækstfaktorerne injiceres ind i hårbunden, hvor hårrødderne ligger.
Spørgsmål? Kontakt os her
Behandling Af Hårtab Hos Kvinder Og Mænd

Før og efter billeder af behandling af hårtab hos kvinder og mænd med PRF

Hårtab Kvinde Før BehandlingHårtab Kvinde Efter Behandling

31-årig kvinde med diffust hårtab.
Før og 4 måneder efter 5. behandling med PRF.

Hårtab Mænd Før BehandlingHårtab Mænd Efter Behandling

26-årig mand med begyndende central udtynding på baggrund af androgent hårtab (male pattern hair loss).
Før og 6 måneder efter 2. behandling med PRF.

Hårtab Kvinder Før Behandling PRFHårtab Kvinder Efter Behandling PRF

24-årig kvinde med diffust hårtab.
Før og 6 måneder efter 2. behandling med PRF.

Hårtab Kvinde Før PRFHårtab Kvinde Efter PRF

46-årig kvinde med kvindelig hårtab (female pattern hair loss).
Før og 3 måneder efter 3. behandling med PRF.

Pris for behandling med PRF

BEHANDLING AF HÅRTAB MED PRF
Fra kr. 6.300,-
Læs om vores effektive hårpakke forløb her >

Du kan få behandling mod hårtab med PRF i Århus

Få svar på de hyppigste spørgsmål om behandling af hårtab med PRF

For at få synlige og permanente resultater er det nødvendigt at holde effekten vedlige. Det gøres ved gentagne behandlinger.

Hvor ofte behandlingen skal gentages afhænger af dit udgangspunkt. Er du meget tyndhåret, kan der være behov for hyppige behandlinger. Har du derimod normal hårpragt og et ønske om at få kraftigere hår, kan du nøjes med færre behandlinger og dermed længere tid mellem behandlingerne.

Vi anbefaler som udgangspunkt:

 • Normal hårpragt og ønske om fyldigere hår: 2-3 behandlinger / år
 • Synligt hårtab: 4-6 behandlinger / år

Hyppigheden af behandlinger kan både øges og reduceres under et behandlingsforløb afhængigt af, hvordan evt. hårtab udvikler sig og resultatet af dine behandlinger.

Ønsker du at se hurtigere resultat, kan det være en fordel med et intensivt forløb i begyndelsen, hvor der fx gives 3 behandlinger de første par måneder (dag 0, efter 1 måned og efter 2 måneder), og derefter behandlinger, som beskrevet ovenfor.

De fleste ser resultater allerede efter de første par behandlinger. Det viser sig ved, at antal hår i hovedbunden øges og de enkelte hårstrå bliver tykkere.

Gradvist, som de nye hår vokser ud, vil du også opleve, at hårpragten som helhed bliver mere fyldig. Det er imidlertid vigtigt at huske på, at hår i al almindelighed vokser langsomt.

I gennemsnit vokser et hår 1 cm pr. måned. Derfor går der altid lidt tid, før hårpragten som helhed bliver kraftigere og mere fyldig at mærkes på.

De nye og tykkere hår skal først have lov til at vokse ud. Som hovedregel ses resultaterne efter nogle måneder. Derefter er det vigtigt at holde effekten ved lige.

I nogle tilfælde opnås det bedste resultat ved at kombinere PRF med andre behandlinger mod hårtab. Det gøres for at ramme de forskellige sygdomsprocesser, som kan forårsage hårtab.

Ved androgen hårtab hos mænd vil vi som regel anbefale, at PRF kombineres med medicinsk behandling enten som tabletter eller gel til daglig påføring af hårbunden.

Hvis du holder helt op med dine PRF behandlinger, vil du gradvist opleve, at du taber de hår, som er vokset ud under behandlingsforløbet. Evt. hårtab vil også begynde at progrediere.

Det samme sker også, hvis der går for lang tid mellem dine behandlinger.

Det er vigtigt for os at sikre, at du får den rette behandling. Derfor vil du altid komme til at se en læge, inden du kan påbegynde et PRF-behandlingsforløb.

Det skyldes, at der kan være mange årsager til hårtab, og vores læge skal have mulighed for at stille den rette diagnose.

Lægen hører ind til din sygehistorie og undersøger din hårbund. Er der behov for yderligere udredning, varetages dette også.

Vurderes du egnet til behandling med PRF, planlægges det videre behandlingsforløb i samråd med lægen.

Da det for nogle kan være rart at have en at dele oplevelsen med, er du velkommen til at medbringe en ven, veninde eller ægtefælle til konsultationen.

Inden din PRF behandling får du først taget en blodprøve fra en blodåre i albuebøjningen. Det er sædvanligvis fuldstændig uproblematisk, men nogle oplever ubehag i forbindelse med blodprøvetagningen. Du kan få et lille blåt mærke efter blodprøvetagningen, som forsvinder i løbet af få dage.

Selve PRF behandlingen foregår ved, at PRF-koncentratet injiceres ind i hårbunden. Det foregår med en fin tynd nål, hvorved ubehag reduceres til et minimum.

Ved evt. ubehag i forbindelse med behandlingen, kan der anvendes lokalbedøvelse efter individuel – og lægelig vurdering.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
×Close search
Search