fbpx skip to Main Content

Laserbehandling af operationsar, traumatiske ar efter ulykker og ar efter brandsår

Operationsar efter eksempelvis plastikkirurgi eller anden kirurgi og ar efter ulykker, fx. trafikuheld eller brandsårsskader, kan undertiden blive skæmmende og tydeligere end man kunne håbe på.

Skæmmende arvæv og friske ar kan forbedres væsentlig ved hjælp af de lasere, som anvendes i Cutis Clinic. Vi tilbyder flere forskellige typer laser end andre klinikker og privathospitaler.

Læs om laserbehandling af ar

Ar kan behandles

Nogle har tendens til at danne mere arvæv end andre, men derudover kan ydre faktorer som sårinfektion, stræk på arret, sukkersyge m.fl. have indvirkning på, hvordan huden heler og arret ender med at se ud, når sårhelingen er overstået.

Imidlertid kan skæmmende arvæv og friske ar forbedres væsentlig vha. de lasere, som anvendes i Cutis Clinic, herunder farvestoflaser og fraktioneret CO2 laser.

Forskning har vist, at desto tidligere et ar behandles med laser, desto pænere heler et ar. Men selv gamle ar kan forbedres markant.

Hos Cutis Clinic tilbyder vi flere forskellige typer laser end andre klinikker og privathospitaler.

Flottere opheling af operationsar med laser foretaget lige efter operationen

At operationsar heler pænere ved at behandle med laser tidligt efter det kirurgiske indgreb er påvist i flere undersøgelser, hvor man kun behandlede den ene halvdel af operationsar, som det ses til venstre på billedet (T). Den anden halvdel af arret blev ikke behandlet med laser (til højre / C).

Hos Cutis Clinic har du derfor mulighed for at få foretaget laserbehandling umiddelbart efter din for brystforstørrelse, brystreduktion, øjenlågsoperation eller anden type operation for at få det flotteste ar.

Cutis Clinic

Skin tip

Hvis du har ar, der trækker indad, som følge af at arret er fikserede til underliggende fedt eller muskel, er subcision den ideelle behandling. 

Ved denne teknik gennembrydes de tråde af arvæv, som holder arret fikseret. Når arvævet er løsnet, løfter arret sig spontant, og man ser derfor markant forbedring allerede lige efter behandlingen. Derefter kan huden forbedres yderligere med fx fraktioneret CO2 laser.

Cutis Clinic tilbyder individuelt tilpassede behandlingsløsninger, der tilpasses din type ar. Vi tilstræber at give dig den bedste vejledning og behandling.

line lynbech cutis clinic

Kan ar forbedres med alle lasere?

Nogle lasere er mere effektive end andre til behandling af ar. Cutis Clinic råder over mange forskellige typer laser, men generelt anvender vi farvestoflaser (friske ar) og fraktioneret CO2 laser (ældre ar) til behandling af arvæv – uanset årsagen til arrene. Andre lasertyper og IPL er mindre effektive, og disse anvendes derfor ikke.

Ar efter brandsår samt kemiske forbrændinger kan også forbedres. Vi anvender farvestoflaser til de friske, røde eller violette ar, og vi anvender fraktioneret CO2 laser til de ældre ar, så arvævet bliver blødere og mere smidigt.

Kan kombination af forskellige behandlingsteknikker forbedre ar?

I nogle tilfælde kan det være en fordel at kombinere fraktioneret CO2 laser med andre metoder for at opnå den flottest forbedring af arret.

Nedbundne og fikserede ar, der trækker indad, kan i reglen forbedres markant ved hjælp af subcision. Subcision er et mindre kirurgisk indgreb, som foretages på fikserede ar og aknear. Behandlingen foregår i lokalbedøvelse og er dermed smertefri. Ved behandlingen løsnes arvævet, hvormed det fikserede ar løfter sig.

Det kan være nødvendigt at injicere en filler eller fedt (lipoinjektion) ind under arret efter subcision. Hvis man ikke kombinerer subcision med filler eller fedt, så vil de fleste ar falde sammen igen og artråde under arret vil kunne finde sammen igen og danne nye adhærencer under arrene, så arret igen fikseres.

laserkirurgi cutis clinic

Hvor mange laserbehandlinger skal jeg have for at forbedre mine ar?

Du bestemmer helt selv, hvor mange behandlinger, der skal gives. Antallet af behandlinger for at opnå et tilfredsstillende resultatet afhænger i øvrigt af, hvilken type ar der skal forbedres samt sværhedsgraden af arret.

Men som tommelfingerregel skal du regne med 3-5 behandlinger for at opnå et markant resultat.

Behandlingerne kan foretages over flere måneder – det er vigtigt at arvævet får tid til at tilpasse sig mellem behandlingerne

Før og efter billeder af behandling ar

laser-ar-ansigt-foer laser-ar-ansigt-efter
laser-ar-hage-foer laser-ar-hage-efter
laser-ar-haand-foer laser-ar-haand-efter
laser-ar-pande-foer laser-ar-pande-efter

Pris på laserbehandling af ar

PRISEKSEMPEL PÅ LASERBEHANDLING AF AR
Fra kr. 1.000,-

Obligatorisk konsultation hos sygeplejerske: Gratis

Den samlede pris afhænger af størrelse på ar og dit individuelle forløb.

Til konsultationen gennemgår vi behandlingsmuligheder med dig, samt giver dig en forventet samlet pris.

Ønsker du billig og rentefri finansiering af din behandling? Læs her>

Få svar på dine spørgsmål om laserbehandling af ar

CO2 laser er let til moderat smertefuldt. Med en effektiv lokalbedøvende creme påført huden mindst 1 time før laserbehandlingen, reduceres smerter og ubehag væsentligt. 

Derudover anbefaler vi, at du indtager 1 gram paracetamol (fx Panodil eller Pamol) samt 400 mg Ibuprofen (hvis du tåler denne medicin) cirka 1 time før laserbehandlingen. 

Ubehag og smerter aftager cirka 1 time efter laserbehandlingen, og man kan forvente at sove normalt om natten efter behandlingen. 

Farvestoflaser en let smertefuld og kræver ingen lokalbedøvende creme.

Fraktioneret CO2 laser er den mest effektive behandling af ældre ar. Laseren giver permanente resultater.

Laseren giver en meget kort ophelingstid evt. med en let violet misfarvning af huden i 1-2 uger efter behandling. Laseren giver permanente resultater.

For at reducere risiko for pigmentændringer efter behandlingen er det vigtigt at anvende solcreme med SPF 30+ eller undgå direkte solpåvirkning i en måned før og efter laserbehandling.

Behandling af ar afhænger af udbredning af arvævet. Afsæt som udgangspunkt 10 minutter til din behandling.

Resultatet kan variere fra person til person. Arvævet forbedres for hver behandling der gives.

Du bestemmer selv antallet af behandlinger, men vi anbefaler min. 3 behandlinger med min. en måneds mellemrum.

Det fulde resultat ses ca. 6 måneder efter den sidste behandling.

For at opnå det bedste resultat med laser skal behandling af ar gentages. 

Minimum 3 behandlinger er i de fleste tilfælde et godt udgangspunkt, men flere behandlinger kan undertiden være nødvendigt for at opnå det bedste resultatet. Det afhænger helt af typen af ar og hvor skæmmende arvævet er.

Bivirkninger er generelt lette og forbigående.

Rødme og tørhed med lidt afskalning er almindeligt de første dage efter behandlingen og skyldes, at døde hudceller i overhuden afstødes og at huden fornyer sig ved cellestimulation.

Der er intet i vejen for, at du tager på arbejde umiddelbart efter din behandling. Har du urent arbejde eller arbejde, hvor du ikke kan holde det behandlede område rent, anbefaler vi dog, at du tager nogle et par dages fri efter behandling af gamle ar med fraktioneret CO2 laser.

Du skal påregne 4-6 dage, hvor huden ser behandlet ud med rødme, varme, væsken, hævelse og svie eller kløe efter laserbehandlingen. 

Arret vil være rødt i nogle uger efter fraktioneret CO2 laserbehandling, hvilket kan maskeres med mineralsk pudder ved behov.

Du kan gå direkte tilbage til arbejde. Huden vil ikke have sår, men huden kan være lidt blålig efter behandling, hvilket må dækkes med make-up.

Huden påføres derefter bakteriedræbende salve (Fucidin salve), som må påføres huden 2-3 gange dagligt i et rigeligt lag, indtil alle små skorper har løsnet sig.

Derefter anvendes en god fugtighedscreme så længe huden er lyserød.

Huden skal tilføres en god fugtighedscreme og evt. lidt make-up (fx foundation) til at dække den blålige misfarvning.

Hvis du har infektion i huden eller er du gravid, må du ikke behandles. 

Alle hudfarver kan som udgangspunkt behandles vores lasere. Personer fra Middelhavsområdet eller Asien kan oftest behandles, men med let reduceret intensitet.

Vores dygtige behandlere er eksperter i alle de behandlinger, som tilbydes i Cutis Clinic. Vi kan derfor hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.

Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi varmt, at du starter med en uforpligtende konsultation hos en af vores sygeplejersker.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
Search