fbpx
skip to Main Content
Mikrosklerosering

Sklerosering - fjernelse af karsprængninger på benene

Effektiv behandling af karsprængninger på ben

Karsprængninger på benene er meget almindelige og ofte arveligt betinget. Stående arbejde og graviditet kan også fremkalde overfladiske karsprængninger. Karsprængninger forsvinder ikke af sig selv og har en tendens til at forværres over år.

Da de overfladiske blodkar ingen betydning har for kredsløbet, kan de fjernes ved en teknik, der kaldes mikrosklerosering. Specielt de blå karudvidelser er velegnede til denne behandling, mens de små fine, røde karsprængninger behandles bedst med laser.

Karsprængninger fjernes oftest af kosmetiske årsager, men nogle oplever også ubehag og tyngdefornemmelse i benene.

Læs om behandling med mikrosklerosering

Hvordan foregår en behandling med sklerosering?

Først desinficeres huden svarende til det område, der skal behandles. Herefter injicerer sygeplejersken et lægemiddel ind i karret (Aethoxysklerol 0,5 %), som får blodkarret til at lukke sig.

Hvor lang tid tager behandling med karsklerosering?

Det afhænger af hvor mange blodkar, der skal behandles. Hvis du har mange karsprængninger på benene, så deles behandlingen typisk op i 2-3 seancer á 30 minutters varighed. Ønsker du at vedligeholde resultatet – eller har du kun få synlige kar – så kan behandlingen klares på få minutter.

Spørgsmål? Kontakt os her
Mikrosklerosering

Hvad er fordelen ved sklerosering?

Fordelen ved sklerosering af kar er, at behandlingen er sikker, særdeles effektiv og stort set smertefri. Behandlingen kan gentages årligt for at holde resultatet ved lige og for at holde benene smukke og klar til næste sommer.

Hvordan ser huden ud efter karsklerosering?

Dagen efter din behandling resterer en mørk stribe svarende til de behandlede blodåre. Det er tegn på størknede rester af blod. I de efterfølgende 1-3 måneder absorberer kroppen det størknede blod ligesom et blåt mærke, der gradvist forsvinder fra huden. Herefter forsvinder blodkarrene helt.

Book tid til forundersøgelse
Mikrosklerosering
Melasma

Skin tip

Anvendelse af støttestrømper – især hos personer med stillesiddende eller stående arbejde – kan forebygge karsprængninger, eksem og sår på benene. Husk altid en god fugtighedscreme – særligt om vinteren.

Før og efter billeder af fjernelse af karsprængninger med sklerosering

Pris på sklerosering af karsprængninger

Sklerosering af kar på ben
Kr. 2.500,-
Gratis forundersøgelse

  • Første behandling inkl. 3 ampuller

Efterfølgende behandling pr. ampul 600 kr.

Ifølge lovgivningen, skal der mindst gå 48 timer fra forundersøgelsen til behandlingen med sklerosering af kar.

Få svar på dine spørgsmål om sklerosering af karsprængninger

Vi anbefaler, at du barberer ben dagen før behandlingen.

Ca. en måned efter din behandling forventer vi en reduktion af karsprængningerne på 70-80%. Resultatet kan variere fra person til person.

Nogle blodkar forsvinder efter én behandling, men ofte er det nødvendigt med 2-3 behandlinger i samme hudområde.

Behandlingsresultatet er principielt permanent, idet de kar som er forsvundet, ikke gendannes. Mange oplever, at behandlingen holder i mere end et år, hvorefter der langsomt opstår nye kar i huden. For at holde resultatet ved lige anbefaler vi derfor et årligt tjek og evt. behandling i Cutis Clinic.

Efter hver behandling opstår der let hævelse, rødme, kløe og svien ved indstiksstederne. Det forsvinder efter få dage.

Du må tage direkte tilbage på arbejde efter behandlingen.

Efter behandlingen skal du bruge en komprimerende støttestrømpe i mindst en uge. Støttestrømpen kan du købe på Cutis Clinic. Det frarådes at dyrke sport den første uges tid og du bør ikke få direkte sol på det behandlede område den første måned efter behandlingen.

Lider du af ustabil sukkersyge, alvorlige hjerte-karproblemer, blødningssygdom, immunsygdomme, ubehandlet forhøjet blodtryk, eller er du gravid eller ammende kan du ikke behandles med skleroterapi (karsklerosering).

Vores dygtige behandlere er eksperter i alle de behandlinger, som tilbydes i Cutis Clinic. Vi kan derfor hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning. Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi varmt, at du starter med en uforpligtende konsultation hos en af vores sygeplejersker.

Inden du må få behandling med karsklerosering skal du til en konsultation ved en af vores dygtige speciallæger, som undersøger karsprængningerne, informerer dig og giver tilladelse til behandlingen. Du er meget velkommen til at medbringe en bisidder.

Vores klienter, der får behandling med sklerosering, er som regel også interesseret i følgende behandlinger:

Betænkningstid inden første behandling
Styrelsen for Patientsikkerhed har fastsat en betænkningstid på minimum 2 dage mellem forundersøgelse og behandling med mikrosklerosering.

Reglen om betænkningstid gælder forud for din første behandling hos Cutis Clinic – også selvom du tidligere har fået behandling med mikrosklerosering på en anden klinik.

Ved efterfølgende behandlinger hos Cutis Clinic skal du ikke til en ny forundersøgelse, men du kan booke en tid direkte til behandling.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top