fbpx
skip to Main Content

Professionel og personlig rådgivning: valg af implantater

Det samme implantat giver forskellige resultater hos forskellige kvinder, fordi det samspiller med det
eksisterende bryst samt kvindens højde og drøjde.

Derfor får du grundig og personlig vejledning i valg af implantat til forundersøgelsen, så du kan vælge det,
der passer til dig. Nedenfor kan du læse om nogle generelle betragtninger.

Silikone vs. saltvand: hvilken konsistens skal dine bryster have?

Begge implantattyper består af en fast silikoneskal, hvori indholdet varierer. Når skallen indeholder en blød gel af silikone, kaldes implantaterne for silikoneimplantater, og når de indeholder saltvand, kaldes de saltvandsimplantater.

De to typer implantater kan anvendes hos alle, og komplikationsraten er ens. Saltvandsimplantater fyldes først, når de er lagt ind i brystet, mens et silikoneimplantat er fyldt og forseglet fra producenten.

Et saltvandsimplantat kan lægges ind via et snit i armhulen, hvis det ønskes, mens silikoneimplantater får det bedste resultat, hvis snittet lægges i furen under brystet. Vi anbefaler oftest adgang via furen under brystet ved begge implantattyper. Læs mere om de forskellige typer af hudadgange her (link).

Saltvandsimplantatet taber noget af sit volumen over tid og ligheden med normalt brystvæv er ikke så god som ved silikoneimplantater. Derfor er der normalt størst tilfredshed med implantater af silikone.

Læs mere om udskiftning af brystimplantater

Øjenlågsoperation Af Tunge øjenlåg

Dråbeformede vs. runde implantater: hvilken form skal dine bryster have?

Det dråbeformede er, som navnet antyder, formet som en dråbe, hvor der er fylde nedadtil, mens det tynder ud i toppen. Det giver derfor ikke den fylde opadtil, som mange kvinder normalt efterspørger, når de ønsker større eller fastere bryster. En væsentlig ulempe ved det dråbeformede implantat er, at det kan finde på at dreje sig, så brystet bliver skævt. For at få det på plads, skal du opereres og risikoen for, at det drejer sig igen, vil fortsat være der.

Det runde implantat er derimod symmetrisk i alle akser. Når du rejser dig, vil indholdet i implantatet bevæge sig med tyngdekraften, så der sker en anelse øget fylde nedadtil, dog uden at udtynde brystet opadtil.

Vi anbefaler oftest runde implantater, så du undgår asymmetri og ny operation.

Størrelse på implantatet: hvor store skal dine bryster være?

Størrelsen på implantatet angives i milliliter (ml). Vi anvender størrelser fra 150 ml til 800 ml. Størrelsen er medbestemmende for graden af kavalergang. Kirurgen kan vejlede dig i de dimensioner, der passer til din kropsfacon.

Ønsker du meget store implantater, kan det blive nødvendigt at foretage flere operationer, hvor man gradvist øger størrelsen for, at huden kan følge med.

Profil: hvor meget skal dine bryster strutte?

Profilen afgør hvor meget implantatet fylder fra brystkassen og ud mod brystvorten, altså dybden af implantatet. Der findes: low, medium, high og extra high. Profilen low er mindst dyb og vil ikke strutte så meget som profilen extra high, der er mest dyb.

Det er dog vigtigt at vide, at diameteren varierer mere end selve dybden fra den ene profil til den anden. Det betyder, at jo dybere implantatet er, des smallere er det også. Det er ofte betydende i valget af profil, da et for bredt implantat vil have tendens til at fylde for meget ud mod armhulen, hvilket ikke er ønskværdigt. Derfor er en høj profil ofte bedre, hvis du har en smal brystkasse.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top