fbpx skip to Main Content

Brystløft udført af erfarne plastikkirurger

Når du vælger brystløft hos Cutis Clinic, er du garanteret tryghed og stor erfaring gennem hele dit behandlingsforløb.

Cutis Clinic Odense tilbyder brystløft (operation for ptosis mammae).

Operationen udføres af vores dygtige speciallæger, der er blandt Danmarks mest erfarne speciallæger i
kosmetisk plastikkirurgi.

Læs mere om brystløft

Brystløft

Brystets længde øges normalt med alderen. Der er flere faktorer, der har indflydelse på forløbet.

Et stort, tungt bryst vil f.eks. altid øges mere i længden end et lille bryst.

Et stort vægttab, graviditet og amning vil normalt også medføre en forøgelse af brystets længde. Bliver det generende, kan der udføres et brystløft.

Det skal dog nævnes, at det er udsigtsløst at løfte et stort tungt bryst uden samtidig at reducere tyngden, da længden med tiden vil vende tilbage.

I en sådan situation, anbefales det derfor, at få udført en brystreduktion, hvor man både reducerer og løfter brystet.

Øjenlågsoperation Af Tunge øjenlåg

Forundersøgelse

En grundig og professionel rådgivning er første og vigtigste skridt, når du ønsker at få foretaget brystløft. Derfor er det første, du skal gøre at booke tid til en forundersøgelse hos os.

Hvad gennemgås der til forundersøgelsen?

 • Informationer om indgrebet, det forventede resultat, risici/komplikationer og efterforløbet
 • Din helbredstilstand
 • Dine spørgsmål og forventninger

Vi anbefaler, at du har en ledsager med samt, at du tænker over eventuelle spørgsmål inden forundersøgelsen. Skriv dem gerne ned.

Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der gå mindst 7 dage imellem forundersøgelse og operation.

Hvordan foregår en brystløftende operation?

Operationen foregår normalt i fuld bedøvelse og varer ca. 2 timer. Du er klar til at tage hjem sidst på dagen for operationen.

I nogle tilfælde kan operationen udføres i lokalbedøvelse, specielt hvis der tidligere er foretaget brystforstørrende operation.

Ved indgrebet reduceres huden på den nederste del af brystet og brystvorten flyttes opad, imens den sidder fast på en stilk af væv under huden for at bevare blodforsyningen.

Det medfører ar langs med omkredsen af brystvorten, fra underkanten af brystvorten og lodret ned til furen under brystet og slutteligt i selve furen under brystet.

I de tilfælde, hvor der tidligere er udført brystforstørrende operation, kan omfanget af ar ofte reduceres.

Huden sys med en tynd nylontråd, der ligger lige under huden. Den er kun synlig i starten og slutningen af sammensyningen.

Der påsættes plaster og sugende forbinding over sårene.

Opvågningen fra narkosen sker straks efter operationen er overstået, hvorefter du bliver passet og overvåget nøje af klinikkens sygeplejersker.

Øjenlågsoperation Af Tunge øjenlåg

Hvordan skal jeg forholde mig efter operationen?

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have inden operationen:

 • Du skal afhentes fra klinikken sidst på dagen for operationen
 • Du må ikke føre bil i 24 timer efter bedøvelsen
 • Du skal forholde dig i ro de første 3-4 dage, men ikke være sengeliggende
 • Du er normalt tilbage på arbejde efter 1 uge (afhængig af dets karakter)
 • Du skal undgå tunge løft og hårdt fysisk arbejde/sport i 4 uger

Pris på brystløft

OBLIGATORISK FORUNDERSØGELSE
Kr. 500,-

Når du har betalt for denne forundersøgelse, er alle fremtidige kontroller og forundersøgelser gratis hos Cutis Clinic Odense. 

Ifølge lovgivningen, skal der mindst gå 7 dage fra forundersøgelsen til operationen.

BRYSTLØFT
fra kr. 24.000,-

Inkluderet i prisen:
Trådfjernelse
Alle fremtidige kontroller (ingen tidsgrænse)
Korrektion (når der findes indikation for dette) 

Du får tryghed gennem hele forløbet:
Du kan altid få kontakt til klinikken eller kirurgen udenfor klinikkens åbningstid efter operationen. Altid uden beregning.

Ønsker du billig finansiering af din behandling? Læs her>

Få svar på de hyppigste spørgsmål om brystløft

Det endelige resultat forventes at kunne ses efter 3-6 mdr. Arret vil dog fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene.

Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar.

 

Effekten af operationen er varig, men den naturlige aldring kan naturligvis ikke stoppes, og huden vil give sig med tiden. Resultatet vil forringes af graviditeter eller vægtøgning.

Operationen kan gentages.

Du tilbydes trådfjernelse og kontrol 14 dage efter operationen. Yderligere kontrol kan altid aftales ved behov og er uden beregning.

Når man skærer i brystvævet, er der risiko for, at muligheden for at amme forsvinder.

Der kan i meget sjældne tilfælde også opstå sårdannelse på dele af/hele brystvorten, der medfører, at den sårdækkede del af brystvorten vil mangle efter opheling.

Når man skærer i huden, er der tillige altid risiko for blødning, infektion, føleforstyrrelser og kroniske (vedvarende) smerter.

Risikoen for komplikationer er bl.a. større, hvis du har diabetes (sukkersyge), er overvægtig eller ryger.

Blødning: der vil altid være en grad af blødning fra et sår. Derfor bliver såret altid dækket af sugende materiale efter operationen. Blødning dybere inde i brystet, ses normalt indenfor få timer efter operationen. Det kan blive nødvendigt at fjerne det størknede blod ved et lille kirurgisk indgreb, da blodet medfører øgede smerter.
Infektion: vil normalt blive synligt indenfor 1-2 uger. Der gives forebyggende antibiotika under operationen, og infektion er sjældent (< 1%). Det kan normalt behandles med vand og sæbe, og der er meget sjældent behov for antibiotika.
Føleforstyrrelser: du vil opleve betydelig nedsat følesans i operationsområdet. Den kommer normalt tilbage i løbet af måneder. Hvis dette ikke er tilfældet efter 2-3 år., er tilstanden formentlig blivende, men er sjældent generende.
Smerter: de umiddelbare smerter i tilslutning til operationen forsvinder i løbet af dage til uger. Der udleveres en vejledning om smertebehandling efter operationen. Hvis receptpligtig medicin er påkrævet, udleveres dette fra klinikken. Kroniske (vedvarende) smerter ses hos < 1% og er vanskelige at behandle.

Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar.

Arret vil fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene.

Vi kan som den eneste speciallægeklinik i Danmark tilbyde dig laserbehandling af dine operationsar, hvilket udføres i ugerne efter operationen. Derved stimuleres ophelingen, og arrene gøres endnu mindre synlige.

Du kan først blive forundersøgt og opereret, når du er fyldt 18 år. Desuden kan der være fysiske forhold, der gør, at du ikke kan forvente et godt resultat af en brystløftende operation. Dine forventninger og muligheder for at indfri dem gennemgås til forundersøgelsen.

Du må gerne bruge make-up på huden for at skjule misfarvningen, men det anbefales at undgå at bruge noget direkte på sårene, indtil trådene er fjernet.

I forbindelse med forundersøgelsen, får du udleveret skriftlig og detaljeret information om operationen. Det vigtigste er, at du har læst materialet og, at du får besvaret de spørgsmål, du måtte have, så du er velinformeret og tryg omkring, hvad der skal ske. Operationen foregår i fuld bedøvelse. Du vil få en særskilt vejledning omkring bedøvelsen. Vi anbefaler, at du sørger for at have nogen, der kan transportere dig hjem efter operationen. Hvis du ryger, anbefales det at ophøre 6 uger inden operation og undlade at påbegynde rygning efter operationen.

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have på nuværende tidspunkt:

 • Du skal afhentes fra klinikken sidst på dagen for operationen
 • Du må ikke føre bil i 24 timer efter bedøvelsen
 • Du skal forholde dig i ro de første 3-4 dage, men ikke være sengeliggende
 • Du er normalt tilbage på arbejde efter 1 uge (afhængig af arbejdets karakter)

Du skal undgå tunge løft og hårdt fysisk arbejde/sport i 4 uger efter operationen.

Det er forskelligt, og længden af din sygemelding er noget, du selv vælger. Normalt kan du starte arbejde 1-2 uger efter operationen. Hvis forløbet har været ukompliceret og arbejdet ikke involverer tunge løft eller hårdt fysisk arbejde, så er du normalt tilbage efter 1 uge.

Du kan varetage dine egenomsorg i hele forløbet.

De første 3-4 dage skal du forholde dig i ro men ikke være sengeliggende. Herefter kan aktivitetsniveauet gradvist øges.

Vi anbefaler, at du undgår sport og hårdt fysisk arbejde i 4 uger efter operationen.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
Search