fbpx
skip to Main Content

Gynækomasti operation (reduktion af mandebryster) udført af en af Danmarks mest erfarne plastikkirurger

Når du vælger gynækomasti operation hos Cutis Clinic Odense, er du garanteret tryghed og stor erfaring gennem hele dit behandlingsforløb.

bfo jens pilegaard

Gynækomasti operation foretages af Jens Pilegaard

Cutis Clinic Odense tilbyder vi kirurgisk fjernelse af mandlig brystdannelse (gynækomasti).

Operationen udføres af Jens Pilegaard, der er en af Danmarks mest erfarne speciallæger i kosmetisk plastikkirurgi.

Han har over 25 års erfaring og stor ekspertise i at udføre gynækomasti operation.

Gynækomasti (mandebryster)

Brystdannelse hos mænd (gynækomasti) skyldes oftest brugen af anabole steroider, men kan også være medfødt eller som følge af overvægt.

Brystdannelsen består normalt både af fedt- og kirtelvæv. Generne kan være både fysiske og kosmetiske.

De fysiske gener er ømhed og smerter i brystvævet, mens de kosmetiske gener er øget volumen i brystet, der ses både med og uden tøj på.

Læs om gynækomasti operation

Behandlingsforløb ved operation for gynækomasti

jens pilegaard plastikkirurg

Forundersøgelse

En grundig og professionel rådgivning er første og vigtigste skridt, når du ønsker at få foretaget en gynækomasti operation. Derfor er det første, du skal gøre at booke tid til en konsultation hos os.

Konsultationen foregår hos speciallæge i plastikkirurgi, Jens Pilegaard.

Hvad gennemgås der til forundersøgelsen?

 • Informationer om indgrebet, det forventede resultat, risici/komplikationer og efterforløbet
 • Din helbredstilstand
 • Dine spørgsmål og forventninger

Vi anbefaler, at du har en ledsager med samt, at du tænker over eventuelle spørgsmål inden forundersøgelsen. Skriv dem gerne ned.

Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der gå mindst 7 dage imellem forundersøgelse og operation.

gynækomasti operation

Hvordan foregår gynækomasti operationen?

Operationen foregår i lokalbedøvelse og varer ca. 1,5 time. Den udføres ambulant, hvilket betyder, at du kan forlade klinikken, så snart operationen er slut.

Først foretages en fedtsugning af brystet. Herefter lægges et snit på ca. 2 cm i den nederste del af brystvorten, hvorigennem kirtelvævet fjernes.

Huden syes sammen i flere lag. Det yderste lag sys med en tynd nylontråd, der ligger lige under huden. Den er kun synlig i starten og slutningen af sammensyningen.

Der påsættes plaster og sugende materiale på sårene, og du iføres en stram vest, der skal holde området plant.

efter ambulant operation

Hvordan skal jeg forholde mig efter operationen?

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have inden operationen:

  • Du kan forlade klinikken umiddelbart efter operationen
  • Du skal forholde dig i ro de første 3 dage, men ikke være sengeliggende
  • Du må i princippet genoptage dit arbejde dagen efter indgrebet (afhængig af dets karakter), men de fleste venter et par dage.
  • Du skal anvende den komprimerende vest under tøjet døgnet rundt de første 2 uger
  • Du skal undgå tunge løft og hårdt fysisk arbejde/sport i 4 uger

Hvad koster en gynækomasti operation?

Obligatorisk forundersøgelse
kr. 500,-

Når du har betalt for denne forundersøgelse, er alle fremtidige kontroller og forundersøgelser gratis hos Cutis Clinic Odense.

 

 

Ifølge lovgivningen, skal der mindst gå 7 dage fra forundersøgelsen til operationen.

Pris på Gynækomasti
kr. 17.000,-

Inkluderet i prisen:
Komprimerende vest
Trådfjernelse
Alle fremtidige kontroller (ingen tidsgrænse)
Korrektion (når der findes indikation for dette)

Du får tryghed gennem hele forløbet:
Du kan altid få kontakt til klinikken eller kirurgen udenfor klinikkens åbningstid efter operationen. Altid uden beregning.

Få finansieret denne operation fra kun kr. 343,- pr. md. – Læs mere her>

Få svar på de hyppigste spørgsmål om gynækomasti operation

Det endelige resultat forventes at kunne ses efter 2-3 mdr.

Arret vil dog fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene. Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar.

Det opnåede resultat vil normalt være varigt, men kan forringes ved vægtændring eller ved anvendelse af anabole steroider. Operationen kan gentages.

Du tilbydes trådfjernelse og kontrol 14 dage efter operationen. Yderligere kontrol kan altid aftales ved behov og er uden beregning.

Når man skærer i huden, er der altid risiko for blødning, infektion, føleforstyrrelser og kroniske (vedvarende) smerter. Risikoen for komplikationer er bl.a. større, hvis du har diabetes (sukkersyge), er overvægtig eller ryger.

 • Blødning: der vil altid være mere eller mindre blødning fra et sår. Opstår der blødning fra de dybere lag, ses det umiddelbart efter operationen. Det kan i sjældne tilfælde være nødvendigt at stoppe blødningen ved et lille kirurgisk indgreb.
 • Infektion: vil normalt blive synligt indenfor 1-2 uger. Det er sjældent (< 1%) og kan normalt behandles med vand og sæbe. Der er meget sjældent behov for antibiotika.
 • Føleforstyrrelser: du vil opleve nedsat følesans i operationsområdet. Følesansen kommer normalt tilbage i løbet af uger til måneder. Hvis dette ikke er tilfældet efter 3-6 mdr., er tilstanden formentlig blivende, men er sjældent generende.
 • Smerter: de umiddelbare smerter i tilslutning til operationen forsvinder i løbet af uger. Der udleveres en vejledning om smertebehandling efter operationen. Hvis receptpligtig medicin er påkrævet, udleveres dette fra klinikken. Kroniske (vedvarende) smerter ses hos < 1% og er vanskelige at behandle.

I forbindelse med forundersøgelsen, får du udleveret skriftlig og detaljeret information om operationen. Det vigtigste er, at du har læst materialet og, at du får besvaret de spørgsmål, du måtte have, så du er velinformeret og tryg omkring, hvad der skal ske.

Operationen foregår i lokalbedøvelse. Du vil få en særskilt vejledning omkring bedøvelsen.

Vi anbefaler, at du sørger for at have nogen, der kan transportere dig hjem efter operationen.

Hvis du ryger, anbefales det at ophøre 6 uger inden operation og undlade at påbegynde rygning efter operationen.

På operationsdagen får du udleveret skriftlig information, der gennemgår efterforløbet grundigt. Nedenfor gives den information, der er nyttig at have på nuværende tidspunkt:

 • Du kan forlade klinikken umiddelbart efter operationen
 • Du skal forholde dig i ro de første 3 dage, men ikke være sengeliggende
 • Du må i princippet genoptage dit arbejde dagen efter indgrebet (afhængig af dets karakter), men de fleste venter et par dage.
 • Du skal anvende den komprimerende vest under tøjet døgnet rundt de første 2 uger

Du skal undgå tunge løft og hårdt fysisk arbejde/sport i 4 uger efter operationen.

Såfremt der ikke har været komplikationer, er der normalt ingen restriktioner efter 4 uger.

Det er forskelligt fra person til person, hvordan ens hud danner ar, men den anvendte syteknik giver mulighed for at danne de pænest mulige ar. Arrene vil fortsætte med at blive pænere og mindre synligt med årene.

Vi kan som den eneste speciallægeklinik i Danmark tilbyde dig laserbehandling af dine operationsar, hvilket udføres i ugerne efter operationen. Derved stimuleres ophelingen, og arrene gøres endnu mindre synlige.

Du kan først blive forundersøgt og opereret, når du er fyldt 18 år.

Desuden kan der være fysiske forhold, der gør, at du ikke kan forvente et godt resultat af en gynækomasti operation. Dine forventninger og muligheder for at indfri dem gennemgås til forundersøgelsen.

Du må i princippet genoptage dit arbejde dagen efter indgrebet, hvis det ikke involverer tunge løft eller anden hård fysisk aktivitet. De fleste vælger dog at vente et par dage.

Du kan varetage dine egenomsorg i hele forløbet. De første tre dage skal du forholde dig i ro men ikke være sengeliggende. Herefter kan aktivitetsniveauet gradvist øges. Vi anbefaler, at du undgår sport og hårdt fysisk arbejde i 4 uger efter operationen.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om gynækomasti?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top