fbpx
skip to Main Content

Brystforstørrende operation med silikoneimplantater

Ved en brystforstørrende operation på Cutis Clinic Odense anvendes silikoneimplantater, hvilket næsten udelukkende er den slags implantater, der anvendes i dag. Silikone er et godt valg, fordi det giver den mest naturlige konsistens på dit bryst, og det reagerer ikke nævneværdigt med din krops eget væv.

Vi anvender kun skærefaste implantater, hvilket vil sige, at silikoneindholdet ikke siver ud i tilfælde af, at den faste skal revner.

Høje standarder for dine implantater

Vi har valgt at bruge producenten Eurosilicone. Firmaet er blandt verdens tre største producenter af silikoneimplantater, og de har lavet implantater i mere end 25 år. De opfylder flere strenge sikkerhedskrav, og det er et ekstra kvalitetsstempel, der giver dig større sikkerhed:

  • Amerikansk FDA-godkendt grundsilikone
  • Europæisk CE-mærkning klasse III (højeste klasse)
  • Opfylder reglerne fra den franske sundhedsstyrelse, der internationalt set har særligt skærpede sikkerhedskrav til produktion af silikoneimplantater.

Du kan generelt forvente, at implantaterne holder i mere end 10-15 år. Du får livstidsgaranti på implantaterne fra producenten. Garantien er aldrig tidsbegrænset. Desuden kan du få erstatningsimplantater til begge sider, hvis plastikkirurgen vurderer, at det giver det bedste resultat.

Læs mere om brystforstørrende operation med silikoneimplantater

Øjenlågsoperation Af Tunge øjenlåg

Hvordan vælger jeg de bedste implantater?

Det væsentligste, for at kunne træffe et valg, er grundig og personlig rådgivning. Derfor er det vigtigt, at du kommer til en forundersøgelse, hvor I tager udgangspunkt i det bryst, som du har i forvejen samt de ændringer, du har ønsker om.

Som led i din beslutningsproces kan du bruge vores nedenstående guides til at blive introduceret til de valgmulighederne for brystforstørrende operation med implantater:

Hvordan foregår operationen?

Overordnet set skal der skabes et hulrum til silikoneimplantatet i det eksisterende bryst gennem et hul i huden, der er så diskret som muligt.

Vores kirurg lægger snittet i furen under brystet, da det giver gode tekniske muligheder for at placere silikoneimplantaterne i den ønskede position samtidig med, at det ikke påvirker evnen til at amme.

Implantatet placeres som oftest under brystmusklen. Det medvirker til bevaring af lokalisationen over tid, og det gør det nemmere at tolke på senere mammografier i forhold til, hvis implantatet ligger over musklen i direkte relation til kirtelvævet.

Du kan læse mere om selve operationen og forløbet med silikoneimplantater her (link).

Kan mit ar placeres i armhulen?

Kirurgen lægger et snit i huden, hvorfra der skabes et hulrum til implantatet. Det er svarende til dette snit, at du udvikler dit ar. For at mindske synligheden af arret, er der udviklet forskellige alternativer til placeringer af adgangen gennem huden.

Adgang ved furen under brystet

Kirurgen lægger et snit i huden, hvorfra der skabes et hulrum til implantatet. Det er svarende til dette snit, at du udvikler dit ar. For at mindske synligheden af arret, er der udviklet forskellige alternativer til placeringer af adgangen gennem huden.

Adgang ved armhulen

Hvis kirurgen benytter dette snit, skal der skabes en lang og smal kanal fra armhulen ned mod

forsiden af brystet, hvor der dernæst skabes et hulrum til implantatet. Kanalen lukker sig ikke nødvendigvis fuldstændig bagefter, og derfor kan der opstå væskeansamling og hævelse i området. Der er efterfølgende risiko for, at en del af implantatet uønsket vandrer op i kanalen.

Fordi implantatet skal igennem kanalen for at komme til hulrummet, er denne adgang mest ideelt til saltvandsproteser, der først fyldes op, når de er placeret i hulrummet i modsætning til silikoneimplantater, der skal ind igennem hullet i sin fulde størrelse.

I de enkelte tilfælde, hvor der senere skal foretages et korrigerende indgreb, er det nødvendigt at lave en ny adgang placeret i furen under brystet. Ofte vil ulemperne ved dette snit derfor overstige de kosmetiske fordele.

Adgang ved brystvorten

Dette snit er mest velegnet til implantater, der skal ligge over brystmusklen, hvilket kun anbefales i særlige tilfælde. Adgangen øger risikoen for vedvarende føleforstyrrelser på brystvorten samt risikoen for at påvirke evnen til at amme dit barn.

Du kan læse mere om, hvordan laserbehandling kan gøre dit ar næsten usynligt her (link).

Er det farligt, hvis der går hul på mine silikoneimplantater?

Hvis silikoneimplantatet går i stykker, er det ikke farligt. Det sker sjældent, men risikoen øges jo ældre implantatet er.

De implantater, som vi anvender i dag, er skærefaste, hvilket vil sige, at indholdet ikke siver ud i din krop, hvis implantatet revner. Hvis du har fået indopereret ældre implantater, kan silikonen være mere flydende, og det er i så fald nødvendigt at fjerne implantatet og rense hulrummet grundigt, inden der indlægges et nyt.

Det er normalt helt uproblematisk at skifte et implantat, der er gået i stykker. Producenten har livstidsgaranti på implantaterne, så du skal aldrig betale for nye implantater, hvis de gamle går i stykker. Hvis det sker indenfor de første 5 år, foretager vi indgrebet uden beregning.

Øger silikoneimplantater risikoen for brystkræft?

At have silikonebryster øger ikke risikoen for at udvikle brystkræft. Dog er det vigtigt at vide, at det kan være sværere at analysere fremtidige mammografi-billeder af brystet. Vi lægger normalt implantatet under brystmusklen for, at det skal have så lidt betydning for dine scanninger som muligt.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top