fbpx skip to Main Content

Hyperhidrose behandling (svedbehandling) med Botox

- markant reduktion af svedgener i armhulerne

Ekstrem svedtendens fra armhulerne, også kaldet axillær hyperhidrose, rammer op til 5% af befolkningen og er dermed et forholdsvis almindeligt problem.

For nogen kan svedtendensen være så ekstrem, at det er nødvendigt at skifte tøj op til flere gange dagligt, gå i bestemte farver tøj for at kamuflere svedpletterne og undertiden anvende hygiejnebind i armhulerne for at mindske fugten fra armhulerne.

Overdreven svedtendens fra armhulerne kan dermed på mange måder være ekstremt socialt invaliderende, og betyder for nogle, at man isolerer sig fra omverdenen.

De fleste går rundt med problemet i mange år, før de søger hjælp og rådgivning. Men sådan behøver det slet ikke være, for der findes faktisk gode og effektive behandlinger mod axillær hyperhidrose.

Hos Cutis Clinic har vi samlet nogle af Danmarks dygtigste læger og speciallæger med mange års erfaring indenfor behandling af svedgener fra armhulerne.

Læs mere om svedbehandling

Hvorfor sveder man?

Svedproduktionen reguleres af det såkaldte autonome nervesystem. Desto mere aktivt nervesystemet kommunikerer med svedkirtlerne, desto større er svedproduktionen.

At svede er én af kroppens mange måder at regulerer kropstemperaturen på. Hvis man fx har fået for meget tøj på, øges svedproduktionen for at slippe af med varmen igen. Det omvendte er tilfældet, når man fryser. Så mindskes svedproduktionen og man tager ekstra med tøj på for at få varmen op igen.

På den måde kan kropstemperaturen holdes indenfor et snævert interval på mellem 36,5 – 37,5°C.

Hvad skyldes axillær hyperhidrose?

Øget svedtendens fra armhulerne skyldes en overproduktion af sved fra svedkirtlerne.

Den eksakte årsag til, hvorfor nogle mennesker kommer til at lide af ekstrem svedtendens, kendes imidlertid ikke, men meget tyder på, at kommunikationen mellem det autonome nervesystem og svedkirtlerne er for kraftig. Det betyder med andre ord, at svedkirtlerne får for kraftige signaler fra nervesystemet om at øge produktion af sved.

Derudover har genetik og arv også en betydning. Mange mennesker med hyperhidrose har ét eller flere familiemedlemmer, der også lider af hyperhidrose i mildere eller sværere grad.

Hvordan kan overdreven svedtendens fra armhulerne behandles?

Én af de mest effektive behandlinger mod axillær hyperhidrose er at afbryde kommunikationen mellem det autonome nervesystem og svedkirtlerne. Det kan gøres med botulinum toxin, også kendt under navnene Botox, Vistabel, Azzelure og Dysport.

Botox er i virkeligheden en nervegift, som virker ved at blokere signalvejen mellem nerveenderne og svedkirtlerne. Når signalvejen blokeres, modtager svedkirtlerne pludselig intet stimulus fra nervesystemet og resultatet er, at svedkirtlerne holder op med at producere sved. Botox er dermed et meget potent lægemiddel til behandling af axillær hyperhidrose.

Hos Cutis Clinic kan du også få permanent svedbehandling under armene med Genius RF micro-needling.

Pris på svedbehandling med Botox

PRISEKSEMPEL: BOTOX BEHANDLING AF ARMHULER
Kr. 4.500,-

Gratis forundersøgelse

Få svar på dine spørgsmål om behandling af svedige armhuler

Behandling mod axillær hyperhidrose foregår ved hjælp af små mikro-injektioner med botox. Lægemidlet injiceres forsigtigt ind under huden i armhulerne, hvor det virker lokalt og direkte på svedkirtlerne. Behandlingen er meget veltolereret og tager typisk 20-25 minutter.
9 ud af 10 fortæller, at de er tilfredse med behandlingen. Resultatet viser sig ved, at svedproduktionen reduceres væsentligt. Hovedparten af de behandlede personer oplever dermed, at de igen kan få en normal hverdag og ikke skal skifte tøj flere mange dagligt.
Virkningen indtræder gradvist i løbet af 7-14 dage.
Det er individuelt, hvor længe effekten holder. Det mest almindelige er, at effekten holder 8-12 måneder, men hos nogen holder effekten kortere, mens andre oplever, at effekten holder i mere end 1 år.

Ja, effekten af botulinum toxinet forsvinder gradvist efter behandlingen. For at holde effekten ved lige skal behandlingen derfor gentages.

For at undgå at svedgenerne vender tilbage på fuld styrke, kan det være en fordel at gentage behandlingen inden effekten af forrige behandling forsvinder helt.

Bestil derfor tid til næste behandling i god tid, så du ikke skal være generet af svedgenerne.

Personer, der får behandlet overdreven armhulesved, er undertiden også interesseret i følgende behandlinger:

  • Behandling af overdreven håndsved
  • Behandling af overdreven hovedbund- og ansigtssved
Fordelene ved botox er bl.a.:at behandlingen er nem og hurtigt overstået virker hos langt hovedparten ingen væsentlige bivirkninger veltolereret med et minimum af ubehag.
I dagene op til din behandling må du gerne undlade at anvende evt, deodorant, der indeholder aluminiumklorid.
Behandlingen tager typisk 20-25 minutter.
Nogle beskriver ubehag i forbindelse med stik i huden. Forbigående ømhed, hævelse og rødme på indstiksstedet er normalt. Blå mærker kan opstå svarende til indstiksstederne. Andre bivirkninger er meget sjældne.
Det kan du allerede umiddelbart efter din behandling.

Cutis Clinic behandler ikke med Botox, hvis du:

  • Er gravid
  • Ammer
  • Har infektion i hudområdet
  • Lider af en af disse sjældne sygdomme: Amyotrofisk Lateral Sklerose (ALS), Myastenia Gravis eller Eaton Lambert Syndrom
Vores dygtige behandlere er eksperter i alle de behandlinger, som tilbydes i Cutis Clinic. Vi kan derfor hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning. Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi varmt, at du starter med en uforpligtende konsultation hos os.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
Search