fbpx skip to Main Content

Få professionel akne behandling (der virker)

Er du ked af bumser og uren hud? Hos Cutis Clinic får du professionel og specialiseret aknebehandling, der virker.

Akne kan stort set bringes i ro hos alle personer. Vores aknebehandling er målrettet mod de specifikke
årsager til akne og sigter mod at give både en hurtig og permanent effekt.

Da Cutis Clinic er en speciallægeklinik og har vi mulighed for at tilbyde dig unikke behandlinger mod akne,
som virker særdeles effektivt.

Vi kombinerer målrettet medicinsk behandling med peelinger og laserbehandlinger, hvilket giver en
permanent forbedring af din akne.

Ved konsultation med en af vores specialuddannede sygeplejersker vil vi sammen komme hele vejen omkring din hudsygdom og finde en
løsning, der passer dig.

Vores
aknepakke er en kombination af 3 forskellige og meget effektive behandlinger af akne og røde
aknear.

Aknepakken tilbydes i alle vores klinikker.

Læs om behandling af akne

Hvad er akne?

Akne er den mest almindelige hudsygdom blandt unge og yngre voksne, og akne rammer ca. 80% af alle mennesker på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Akne skyldes en tilstopning af huden og påvirkning af hudens talgkirtler, som danner hudorme. Hudens bakterier begynder at dele sig i hudormene, og der opstår en infektionstilstand, som kroppen forsøger at modvirke ved at danne betændelse (inflammation).

Akne er ofte langvarig inden hudsygdommen falder til ro hos de fleste efter nogle år. Desværre udvikler en del personer aknear, som også kan behandles. Læs om behandling af akne ar her

Akne findes i mange varianter fra milde tilfælde med hudorme (komedomer) og begrænset rødme og betændelse til mere alvorlige tilfælde med dyb betændelse med cyster og bylder.

Akne kan være lokaliseret til et mindre område, fx akne på pande eller hageparti, eller udbredt til især ansigt, kæbeparti, nakke og overkrop.

Akne påvirker ofte livskvaliteten, og undersøgelser tyder på, at akne hos yngre personer kan have samme negative påvirkning af livskvaliteten som en cancer-diagnose hos en ældre person.
Derfor tager vi altid akne alvorligt!

aknebehandling før efter

Behandlingsforløb af akne med Aknepakken

Aknepakken er en kombination af peelinger, laserbehandlinger og medicinsk behandling.

Forløbet af aknepakken strækker sig over 3-6 måneder – se nedenfor. I løbet af denne periode skal du forbi Cutis Clinic 4 gange til forundersøgelse, behandlinger og kontrol. Vi vil gennem hele forløbet sikre os, at udviklingen er positiv og akne er under kontrol.

Første akne behandling

Du starter med en konsultation ved en af vores specialuddannede sygeplejersker, som foretager en grundig hudanalyse og tilrettelægger et akne behandlingsprogram. Du informeres om forløbet, herunder behandling med A-vitaminsyre (kapsel Isotretinoin eller creme Epiduo / Acnatac / Redap).

Såfremt akne behandling med Isotretinoin påbegyndes, bestiller lægen de obligatoriske blodprøver som skal tages før behandlingen af akne kan starte.

Du modtager første behandling mod akne med en glykolsyre-peeling og laserbehandling. Denne akne behandling udføres af vores specialuddannede sygeplejersker.

Du bør afsætte ca. 45 minutter til første besøg.

Vigtigt! Hvis du vil starte behandling med Isotretinoin, skal du have taget blodprøver inden behandlingen kan påbegynde. Ifølge Danske Regioner skal blodprøverne bestilles og afregnes direkte med Cutis Clinic. Blodprøverne tages ved egen læge (bestil selv en tid) eller på nærmeste sygehus. I hovedstadsområdet kan blodprøver udelukkende tages på Bispebjerg, Hvidovre, Glostrup (Hovedvejen 91, 2. sal) og Amager Hospital. Læs information her>

Videnskabelig dokumentation om Isotretinoin kombineret med andre behandlingsformer

I august 2017 blev det dokumenteret, at patienter i behandling med Isotretinoin (Accutin / Roaccutan) sikkert og uden forhøjet risiko for komplikationer kan få samtidig behandling med fraktioneret CO2 / Erbium laser, farvestof laser, kirurgi og subcision, tunnelering / filling, TCA cross og peelinger.

Ved at behandle friske akne ar under samtidig behandling med Isotretinoin, kan du hurtigt opnå markante forbedringer af din akne.

Du kan læse en
videnskabelig artikel om emnet her >

Anden akne behandling

2-4 uger efter første akne behandling

Du modtager anden akne behandling med glykolsyre-peeling og Regenlite Transform laser, som ligeledes udføres af sygeplejersken.

Der gøres status efter første behandling. Hvis du har spørgsmål til behandlingen, har du mulighed for at få dem besvaret af vores sygeplejersker eller hudlæge.

Du bør afsætte 30 minutter til andet besøg.

Tredje akne behandling

2-4 uger efter anden akne behandling

Du modtager tredje behandling med glykolsyre-peeling og laserbehandling, som udføres af sygeplejersken.

Der gøres status på forløbet. Hvis du har spørgsmål, har du naturligvis mulighed for at få dem besvaret af vores sygeplejersker eller hudlæge.

Du bør afsætte 30 minutter til tredje besøg.

Kontrol af akne behandling

2-3 måneder efter tredje akne behandling

Konsultation ved sygeplejersken. Denne kan evt. foregå via FaceTime.

Der gøres status og der lægges en plan for videre del af behandlingsforløbet.

På dette tidspunkt er akne sædvanligvis kraftigt reduceret eller forsvundet, og de røde aknear er markant reduceret eller forsvundet efter laserbehandlingerne.

ansigtsbehandlinger

Vedligeholdelse af huden efter akne behandling

Efter et velgennemført akne-forløb hos hudlægen anbefales opfølgende behandlinger hos vores kosmetiker. Med kosmetiske behandlinger har vi muligheden for at vedligeholde det resultat, der er opnået hos hudlægen. Mange vil stadig opleve en overproduktion af talg og det er derfor vigtigt, at vi går ind og sørger for dette ikke medfører nye akne udbrud.

Hos Cutis Clinic er det muligt at få renset huden i dybden, reducere urenheder og de overfladiske ar, som eventuelt skulle være tilbage. Der bliver, for hver behandling, fuldt op på hvad hudens behov er og hver enkelt behandling bliver tilpasset individuelt efter din huds behov.

Behandlingerne hos vores professionelle kosmetiker tager omkring 1 time og anbefales hver 4.-6. Uge.

Før og efter billeder af akne ar behandling

aknebehandling foer aknebehandling efter
akne behandling før cutis clinic akne behandling efter cutis clinic

Pris på vores akne behandlings pakke

AKNEPAKKEN
Kr. 7.500,-

Prisen inkluderer:
Forundersøgelse ved vores specialuddannede sygeplejersker,
3 x behandlinger med peeling og laserbehandlinger,
laboratorieudgifter til blodprøver i 6 mdr. og kontrol ved sygeplejersken efter 3 måneder.

I sjældne tilfælde er der behov for behandling med Isotretinoin i mere end 6 måneder. I så fald tillægges et gebyr til dækning af laboratorieudgifter og ekstra kontrol ved hudlægen på kr. 1.500,-

Prisen på Isotretinoin er omkring kr. 100,- pr. pakke medicin, som dækker ca. 25 dages behandling.

Medicinen er almindeligt tilskudsberettiget. Apoteket kan oplyse om priser på medicin og tilskud ved sygesikring Danmark.

Ønsker du billig finansiering af din behandling? Læs her>

Få svar på de hyppigste spørgsmål om aknebehandling

Undgå make-up (dette kan fjernes umiddelbart inden konsultationen)

Undgå langt skæg (skæg bør klippes med trimmer eller barberes dagen inden konsultationen)

Undgå rygning 24 timer før behandlingen

Undgå at anvende antihistamin, NSAID, Aloe Vera, binyrebarkhormon og salicylsyre-holdige cremer på huden 3 dage før behandling

I klinikken fjernes overskydende make-up, snavs, hudfedt og døde hudceller med et mildt rensemiddel.

Hvis behandleren skønner det er en fordel, vil vi påføre en Niacin (B3-vitamin) gel på din hud for at udvide hudens små blodkar, hvilket i nogle tilfælde kan forbedre effekten af behandlingen.

Glykolsyre-peeling påvirker den øverste del af huden, affedter og dybderenser huden, hvorved hudorme, døde hudceller og hudfedt reduceres. Derefter kan laseres lys nå hudens dybe lag og virke biostimulerende.

Peelingen er er syrlig væske udvundet af sukker. Peelingen prikker og stikker i huden og neutraliseres efter 2-3 minutter. Huden kan være rød, tør og let skællende efter peelingen. Dette aftager efter få dage.

Regenlite Transform er en farvestoflaser, som anvendes til behandling af hudsygdommen akne (acne vulgaris). Derudover reducerer laseren røde akne ar.

Når laseren rammer hudens blodkar, stimuleres hudens immunsystem. Laseren dæmper betændelsesprocesser (anti-inflammation), reducerer forekomsten af bakterier, stimulerer sårheling og aktiverer kollagendannelsen. Disse forskellige virkninger betegnes biostimulation.

Under laserbehandlingen skal du bære beskyttelsesbriller. Laserbehandlingen føles som prikkende stik på huden, som nogle finder let ubehagelig.

Behandling af et ansigt tager under 5 minutter. Efter laserbehandling påføres huden en aknevenlig fugtighedscreme fra NeoStrata.

Ved at kombinere peeling og laserbehandling reduceres akne og forekomsten af bumser typisk indenfor 2 uger. Der anbefales 3 behandlinger med ca. 4 ugers interval. Derfor indgår der tre laserbehandlinger i aknepakken.

Videnskabelige studier viser, at 87 % oplever en betydelig bedring i akne efter laserbehandling (Pulsed-dye laser treatment for inflammatory acne vulgaris: randomised controlled trial. Seaton et al, The Lancet)

Røde akne ar bliver gradvist pænere i løbet af 3-4 uger efter hver laserbehandling.

Hvis dine ar har opnået et tilfredsstillende udseende efter 3 laserbehandlinger, er det ikke nødvendigt at gentage laserbehandlingerne for at vedligeholde resultatet.

Isotretinoin er meget effektivt mod akne, men medicinen virker først efter1-2 måneder, og medicinen kan forværre akne de første uger. Denne forværring i akne kan modvirkes af laserbehandlingerne.

Vær opmærksom på, at nogle personer har mange dybe hudorme (komedomer). Disse hudorme kan forværre akne i den første periode efter opstart af aknebehandling, hvilket er normalt.

Behandlingerne i aknepakken fjerner og forebygger nye hudorme, bumser og urenheder, og effekten ses i nogle tilfælde først rigtigt, når de gamle og dybe hudorme er forsvundet fra huden.

Videnskabelig dokumentation om Isotretinoin kombineret med andre behandlingsformer

I august 2017 blev det dokumenteret, at patienter i behandling med Isotretinoin (Accutin / Roaccutan) sikkert og uden forhøjet risiko for komplikationer kan få samtidig behandling med fraktioneret CO2 / Erbium laser, farvestof laser, kirurgi og subcision, tunnelering / filling, TCA cross og peelinger.

Ved at behandle friske aknear under samtidig behandling med Isotretinoin, kan du hurtigt opnå markante forbedringer.

Du kan læse en videnskabelig artikel om emnet her >

I de fleste tilfælde vil akne falde permanent til ro efter behandlingen. Hudsygdommen akne er multifaktoriel og kan senere forværres af forskellige faktorer som fødevarer, olierede hudplejeprodukter og solcremer, stress og hormoner.

Hvis hudsygdommen senere vender tilbage, kan man gentage behandlingen, og det vil ofte kun være nødvendigt med et kort behandlingsforløb for at bringe ro i akne.

Vi anbefaler, at du vedligeholder dit behandlingsresultat med creme der indeholder retinoid (a-vitaminsyre) og aknevenlige hudplejeprodukter fra fx NeoStrata efter du er ophørt behandling hos os. Vi vil vejlede dig i dette under dit behandlingforløb.

Da peeling og laserbehandling som udgangspunkt ikke laver skade på huden, kan du anvende make-up og vanlige hudplejeprodukter dagen efter behandlingen.

Du kan gå på arbejde direkte efter behandlingen, men huden kan være let rød og hævet 1-2 dage. I sjældne tilfælde reagerer huden kraftigt på peelingen, og huden vil være tør og skællende eller danne små sår i 4-5 dage efter peeling. Hvis dette er et problem, beder vi dig om at fortælle det inden peelingen, så sygeplejersken kan foretage en mere forsigtig behandling af huden.

Bumser og røde ar kan kortvarigt se værre ud efter peeling. Akne falder typisk til ro 1-2 uger efter hver laserbehandling.

Aknebehandlingerne i Cutis Clinic består af 2 trin:

Den hyppigste bivirkning til laserbehandlingen er en varmefornemmelse under selve behandlingen, samt let rødme og prikken i huden få timer efter behandlingen.

Meget sjældent udvikler man nældefeber med røde, kløende plamager på huden 1-2 dage efter laserbehandling af akne. Dette kan behandles med antihistamin tabletter.

Efter peeling kan huden blive let rød og let skællende, hvilket normalt aftager i løbet af 1-3 dage.

Nogle personer reagere kraftigt på peelingen, og kan få forbigående sår og skorper på huden efter behandlingen.

Sårene heler op uden ar. Det er vigtigt at undlade at kradse eller pille i huden. Hold huden ren og smør flere gange dagligt med akne-venlig fugtighedscreme.

Der er ikke beskrevet alvorlige bivirkninger eller senfølger af behandlingen med denne type laser eller peeling.

Isotretinoin kan, som alle andre lægemidler, give bivirkninger, men disse er som oftest lette og forbigående. Opstår der bivirkninger, så skal du kontakte Cutis Clinic, så vi sammen kan lægge en plan.

Læs informationen om Isotretinoin fra Dansk Dermatologisk Selskab >

Ved behandling af akne og akne ar kan du modtage behandling uden betænkningstid. Ved forundersøgelsen får du mundtlig information om behandlingen og du har mulighed for at få dine spørgsmål besvaret. Du er velkommen til at medbringe en ledsager til forundersøgelse og behandling.

Hvis du vil starte behandling med Isotretinoin skal du have taget blodprøver. Ifølge Danske Regioner skal blodprøverne bestilles af Cutis Clinic, som skal afregne blodprøverne med laboratoriet.

De første blodprøver skal tages inden behandling med Isotretinoin kan påbegynde.

Under behandling skal kvinder have taget blodprøver hver måned.

Mænd skal have taget blodprøver efter en måneds behandling og derefter hver tredje måned. Cutis Clinic får automatisk besked, når resultatet af blodprøverne foreligger. Du slipper for at kontakte os, når blodprøverne er taget.

Hudlægen laver recept på Isotretinoin 1-2 hverdage efter blodprøverne er taget. Hudlægen kontakter dig kun, hvis blodprøverne ikke er i orden.

Du kan se hvornår recepten ligger klar ved at hente app “Medicinkortet”.

Vær opmærksom på, at recepten skal indløses inden 7 dage efter udstedelsen – ellers er recepten ugyldig og der skal tages en ny blodprøve. Dette kan medføre et ekstra gebyr til laboratoriet.

Der henvises derudover til vejledningen om Isotretinoin fra Dansk Dermatologisk Selskab.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
Search