NYHED SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Se mere

SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Se mere

Priser fra 1.500 DKK

Melasma behandling

Melasma (chloasma) er en hyppigt forekommende hudlidelse, som særligt viser sig i sommerhalvåret med debut i marts eller april. Melasma er hyppigst hos kvinder i 20-erne, 30-erne og 40-erne.

Melasma kan hos de fleste forbedres 80% eller mere med korrekte behandlinger.

  • Effektive resultater
  • Sikker og skånsom behandling
  • Ingen nedetid
  • Kombination af de mest effektive behandlinger mod pigmentering
  • Behandlingstid: 15-30 min.
  • Resultat: ca. 1 – 2 uger
  • Smerteniveau: Lav
  • Holdbarhed: permanent
  • Ophelingstid: ingen
  • Konsultation: gratis
Læs klientvejledning

Melasma behandling - effektiv og professionel behandling af en kronisk hudlidelse

Melasma (chloasma) er en hyppigt forekommende hudlidelse, som særligt viser sig i sommerhalvåret med
debut i marts eller april. Melasma er hyppigst hos kvinder i 20-erne, 30-erne og 40-erne.

Melasma kan hos de fleste forbedres 80% eller mere med korrekte behandlinger. Nøglen til succes ligger i
at hæmme de pigmentdannende celler (melanocytterne) inden man påbegynder laserbehandling eller
peelinger.

Hvad er det?

Hvad er melasma?

Melasma (chloasma) er en hyppigt forekommende hudlidelse, som særligt viser sig i sommerhalvåret med debut i marts eller april. Melasma er hyppigst hos kvinder i 20-erne, 30-erne og 40-erne. Melasma skyldes en kombination af arvelige faktorer, lys (UV-stråling, infrarødt lys, synligt lys) og kønshormoner (østrogen).

Melasma har desværre tendens til at vende tilbage, og melasma kan holdes under kontrol (læs nedenfor) men kan ikke helbredes. Ofte brænder melasma dog ud efter en årrække – for de fleste kvinders vedkommende i slutningen af 40-erne eller omkring overgangsalderen (menopause). Den hormonelle sammenhæng viser sig også ved, at melasma ofte debuterer under en graviditet eller efter behandling med p-piller. Melasma kaldes af samme grund for “the mask of pregnancy.”

Hvordan ser melasma ud?

Hvordan ser melasma ud?

Melasma viser sig ved øget pigmentering i ansigtet og evt. På halsen. I ansigtet sidder melasma typisk på overlæben, omkring øjnene på den øvre del af kinderne og i panden. Melasma er typisk lysebrun eller med et gråligt skær. Man taler om, at melasma er “mølædt” hvilket viser sig ved, at pigmentet flere steder har et hullet udseende, hvor huden er normal eller lysere end den normale hudfarve.

Melasma kan ligge overfladisk i hudens epidermis (nemt at behandle), melasma kan ligge i læderhuden / dermis (vanskeligere at behandle) eller melasma kan være blandet (både epidermis og dermis). Det er vigtigt at vurdere dybden af melasma for at kunne udføre den rigtige behandling. Dermal (dyb) melasma er vanskelig at behandle, og der kræves flere behandlinger med en skånsom laser, som virker dybt i huden (1064 nm Picolaser eller nanolaser), for at se resultater. Overfladisk melasma (epidermal) responderer på blegecremer, eksfolierende produkter og peelinger.

Vidste du at…

Melasma kan også ramme mænd. Studier har vist, at 10% af melasma-patienter med lyse hudtyper er mænd, mens 26% af melasma-patienter i Indien er mænd.

Kan melasma behandles?

Kan melasma behandles?

Melasma kan hos de fleste forbedres 80% eller mere med korrekte behandlinger. Nøglen til succes ligger i at hæmme de pigmentdannende celler (melanocytterne) inden man påbegynder laserbehandling eller peelinger.

Ofte vælges en kombination af blegende hudplejeprodukter (hydroquinon, Kojic acid, Azelainsyre, ascorbinsyre, A-vitaminsyre), milde kemiske peelinger (AHA) og skånsom laserbehandling (Picolaser eller q-switched nanolaser 1064 nm). Skånsomme lasertyper med en bølgelængde på 1064 nm anvendt med lav energi har den virkning, at de bringer melanocytterne i en slags hvilefase, hvor de ikke danner pigment (melanin). IPL bør ikke anvendes til behandling af melasma, da IPL ofte forværrer melasma (re-bound effekt) pga. for kraftig opvarmning af overfladen.

Hos Cutis Clinic kan din melasma effektivt behandles med PicoPlus laserbehandling.

Den vigtigste behandling af melasma er forebyggelse. Studier af gravide kvinder i Marokko har vist, at korrekt anvendelse af solcreme med SPF 30+ flere gange dagligt effektivt kan forebygge melasma.

Hvad er fordelene?

Hvad er fordelen ved laserbehandling af melasma?

Fordelen ved laserbehandling af melasma med 1064 nm Picolaser eller nanosekund laser er, at behandlingen er meget skånsom med ingen eller ganske kort nedetid, behandlingen er effektiv hos langt de fleste, og behandlingen kan gentages. Derudover forbedrer denne type laser ved gentagne behandlinger hudkvaliteten og hudstrukturen synligt, da laserlyset opvarmer huden og derved stimulerer dannelse af kollagen. Dette kan reducere fine linier og rynker markant.

Gratis forundersøgelse

Melasma behandling

Priseksempel:  2.500 DKK

1 x behandling af helt ansigt

 

Melasma pakketilbud:  8.000 DKK

5 x laserbehandlinger, helt ansigt

 

Priser fra 1.500 DKK

Find svar på dine spørgsmål om Melasma behandling

Det er ekstremt vigtigt at anvende konsekvent solbeskyttelse, hvilket gøres ved at påføre huden solcreme med SPF 30+ flere gange dagligt. Blot 20 minutters UV-bestråling uden solcreme kan ødelægge resultatet af alle tidligere behandlinger, og du skal starte forfra.

Derudover vil vi anbefale blegende hudplejeprodukter, som du bør anvende dagligt i mindst 2 uger før, under og efter behandling med laser.

Behandling af et ansigt tager 5-10 minutter.

Resultatet kan variere fra person til person.

Melasma kan reduceres og holdes nede, men melasma kan desværre ikke helbredes. Cutis Clinic har udviklet en skræddersyet “melasma-pakke” som består af 5 laserbehandlinger, der udføres med 2 ugers interval. Derefter oplever de fleste af vores klienter en markant reduktion i pigmentet, og man kan derefter overgå til en vedligeholdelse med fortsat brug af solcreme med SPF 30+ og blegende hudplejeprodukter. Når melasma på et senere tidspunkt vender tilbage, så kan laserbehandlingerne gentages.

Der er stort set ingen bivirkninger, da laserbehandlingerne er meget skånsomme. Forbigående let rødme og hævelse er almindeligt, men det forsvinder efter få timer.

Du kan tage direkte tilbage på arbejde efter laserbehandling af melasma.

Huden skal have almindelig hudpleje, hvilket vil sige en eksfolierende ansigtsrens (gerne baseret på AHA), dagcreme med SPF 30+ samt til natten en natcreme baseret på fx Kojic acid (se ovenfor).

Vi behandler ikke gravide eller ammende kvinder, men så snart amningen er ophørt, så anbefaler vi, at du påbegynder et behandlingsforløb.

Vores dygtige behandlere og hudlæger er eksperter i alle de behandlinger, som tilbydes i Cutis Clinic. Vi kan derfor hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning. Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi varmt, at du starter med en uforpligtende konsultation hos en af vores sygeplejersker.

Vores klienter, der får behandlet med laserbehandling af pigment i ansigtet, er som regel også interesseret i følgende behandlinger:

Kemiske peelinger til forbedring af hudstruktur og pigment, fx Retinol peeling, glycolsyre peeling og hudplejeprodukter fra fx NeoStrata.

Melasma behandling

Obligatorisk forundersøgelse - Melasma Gratis
Melasma - Halvt ansigt 1500 DKK
Melasma - Helt ansigt 2500 DKK
Melasma pakketilbud 5 x laserbehandlinger halvt ansigt 6500 DKK
Melasma pakketilbud 5 x laserbehandlinger helt ansigt 8000 DKK