NYHED SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Se mere

SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Se mere

Priser fra 2.500 DKK

Akne ar behandling

Vi tilbyder og anbefaler individuelt tilpassede behandlingsforløb, der giver helt overlegne resultater og har betydet, at patienter fra det meste af verden opsøger vores klinikker for at få behandling af akne ar. Vi anbefaler altid, at du får hjælp til behandling af din akne, inden vi begynder at behandle aknear.

 • Individuelt behandlingsforløb til netop din type akne ar
 • Cutis Clinic er internationalt anerkendt i behandling af akne ar
 • Kombination af de mest effektive behandlinger
 • Behandlingstid: fra 20 min
 • Resultat: ca. 6 mdr.
 • Smerteniveau: Moderat (bedøvelse)
 • Holdbarhed: permanent
 • Ophelingstid: individuelt – afhænger af behandlingsplan
 • Konsultation: Gratis hos sygeplejerske eller 500 kr. v. speciallæge
Læs klientvejledning

Effektiv behandling af akne ar hos Cutis Clinic

Akne vulgaris (bumser / uren hud) er den mest udbredte, kroniske hudsygdom på verdensplan. Akne kan efterlade ar, men heldigvis kan både akne og akne ar behandles.

Vi anbefaler altid, at du får hjælp til behandling af din akne, inden vi begynder at behandle akne ar.

Ifølge acne.org og andre uafhængige kilder betragtes vores stifter og dermatolog, Emil Henningsen, som en af de dygtigste specialister inden for behandling af akne ar. Han er internationalt anerkendt for sin ekspertise på området, hvilket også betyder at Cutis Clinic behandler mange internationale klienter for deres akne ar.

Læs mere

Akne ar er ofte en kilde til frustration og kan samtidig udfordre selvtilliden hos mange mennesker. Hos Cutis Clinic er vi specialister i behandlingen af akne ar, og vores mål er at hjælpe dig med at opnå en flot hud igen.

Skræddersyet behandling af akne ar
Hos Cutis Clinic tilbyder vi individuelt tilpassede behandlingsplaner, der tager højde for din hudtilstand og den specifikke type akne ar, du kæmper med. Dette sikrer, at du får den mest præcise behandling til netop dit behov.

Fjernelse af akne ar og øget selvtillid
Vi ved, at akne ar har indvirkning på både din hud og din selvtillid. Vores behandlinger af akne ar sigter ikke blot mod at reducere synligheden af arrene, men også på at styrke din selvtillid.

Hvad er akne ar

Hvad er akne ar?

Akne ar opstår som følge af skader på huden forårsaget af akne og betændelse i huden. Hvorfor nogle mennesker udvikler akne ar, mens andre ikke gør det, kan afhænge af flere faktorer:

Grad af akne: Svær grad af akne, især den type der forårsager dybe cyster eller knuder under huden, er mere tilbøjelig til at efterlade akne ar end mildere former for akne. Dette skyldes, at svær akne kan forårsage mere omfattende betændelse og skade i huden.

Udtrykning af bumser og urenheder ifm. akne: Forsøg på at klemme eller udtrykke akne bumser eller cyster kan øge risikoen for ar dannelse. Dette kan føre til spredning af bakterier og inflammation.

Hudtype & akne ar: Nogle mennesker har en genetisk disposition for at udvikle akne ar lettere end andre. Mennesker med følsom hud eller en tendens til at danne keloider (overskud af arvæv) er mere tilbøjelige til at få akne ar.

Manglende behandling af akne: Manglende behandling af akne kan forlænge betændelsesprocessen og øge risikoen for ardannelse. Tidlig og effektiv behandling af akne kan bidrage til at reducere risikoen for akne ar.

Genetik & akne ar: Din genetik spiller også en rolle. Hvis akne ar er udbredte i din familie, kan du have en øget risiko for at udvikle dem.

Akne ar kan forebygges og behandles. Behandlingsmuligheder varierer afhængigt af typen og sværhedsgraden af akne arrene.

Behandlingen

Hvordan fjerner man akne ar?

Nøglen til at opnå et godt resultat ved behandling af akne ar ligger i at identificere typen af akne ar.

Det er desværre en meget udbredt opfattelse, at alle akne ar kan behandles ens. Ofte markedsføres laserbehandlinger som den korrekte og mest effektive behandling af alle slags akne ar. Dette er absolut ikke altid tilfældet.

Cutis Clinic er en speciallægeklinik, og vi har opnået international anerkendelse som specialister i behandling af aknear. Vi er dybt engageret i at du får optimale resultater efter hver behandling, som vi udfører.

Vi vil altid skræddersy en behandling, der passer til den specifikke type af aknear, som vi står overfor.

Typer af akne ar

Typer af akne ar

Det er vigtigt at identificere den specifikke type akne ar for at vælge den mest hensigtsmæssige behandling af akne ar. Der findes mere end 10 undertyper af akne ar, som er velbeskrevet i engelsksproget litteratur under betegnelserne:

 • Rolling Scar: Karakteriseret ved deres ujævne og bløde udseende. De opstår som følge af kollagen tab i de dybere lag af huden, hvilket får overhuden til at synke ned og danne de karakteristiske rullende fordybninger i huden.
 • Boxcar Scar: Flade, firkantede eller rektangulære fordybninger i huden. De kan variere i størrelse og ofte forekomme på kinderne eller tindingerne. Disse ar dannes, når akne skader bindevævet i huden.
 • Linear Scar: Lange, smalle ar, der kan være flade eller forhøjede. De dannes ofte som et resultat af dybe akne infektioner.
 • Hypertrophic Scar: Fortykkede, forhøjede ar, der kan forekomme efter akne. De er normalt begrænset til det område, hvor aknen opstod, og er resultatet af overskud af kollagenproduktion under helingsprocessen.
  • Icepick Scar: Små, dybe og smalle ar, der ligner små indtryk eller huller i huden.
  • Keloid: Ligner hypertrofiske ar, men de strækker sig ud over det oprindelige område af skaden. De er betragteligt fortykkede og kan være røde eller mørkebrune i farve. Keloider kræver ofte mere avanceret behandling.
  • Tethered Scar: Ar, der virker bundet til det omkringliggende væv, hvilket kan resultere i begrænset bevægelse af huden og skabe en ujævn hudoverflade.
  • Atrophic Scar m.m.: Karakteriseret ved en fordybning i huden og kan omfatte rolling scars, boxcar scars og icepick scars. De opstår ofte som følge af tab af bindevæv eller kollagen.

Behandlingstyper

Hvilke behandlinger udføres til akne ar?

Vores behandlingsstrategi er både simpel og kompleks:

Vi starter altid med at identificere artypen af dine akne ar – og vælger først behandling derefter.

Vi starter med at behandle de mest alvorlige og mest tydelige akne ar, der viser sig som de største fordybninger eller forhøjninger på din hud.

Vi vil ofte behandle dybe akne ar (tethered rolling scars) med subcision og filler, dybe icepeak scars og boxcars med TCA cross, fortykkede keloide akne ar med injektion af binyrebarkhormon, inden vi behandler dine overfladiske hudforandringer med laser.

Denne fremgangsmåde er stik imod, hvad der har været kutyme i branchen. Ofte har vores patienter brugt store beløb på ineffektive laserbehandlinger, inden de søger Cutis Clinic for at få hjælp.

Forløbet

Sådan behandler vi akne ar

Et behandlingsforløb af akne ar hos Cutis Clinic vil bestå af flere behandlinger, hvor vi primært behandler hudens “toppe og dale” bl.a. med TCA Cross og Subcision, inden vi til sidst i forløbet behandler din hudstruktur med vores lasere (CO2 laser) og andet energibaseret udstyr, fx radiofrekvens microneedling.

For at forstå vores strategi kan du måske forestille dig, at man aldrig ville vælge at lægge asfalt, inden man har fyldt hullerne op og fjernet de store sten!

Disse individuelt tilpassede behandlingsforløb af akne ar giver vores patienter helt overlegne resultater og har betydet, at patienter fra det meste af verden opsøger vores klinikker for at få behandling af akne ar.

PRISER

Akne ar behandling

Mængden af filler varierer alt efter ansigtets anatomi og hvilket område der skal behandles.

Priser fra 2.500 DKK

Find svar på dine spørgsmål om Akne ar behandling

Behandlingstypen kan kun afklares ved en forundersøgelse hos en af vores erfarne læger, som er specialister i aknear. Ved forundersøgelsen vil vi også drøfte antallet af behandlinger, prisen for behandling og besvare dine øvrige andre spørgsmål.

Vi vil altid foretage en grundig undersøgelse og hudanalyse for at fastslå typen af aknear. Det er ikke muligt ud fra tilsendte billeder eller beskrivelser at fastslå, hvilken behandling, der er den rigtige for dig, så du bør møde op til en forundersøgelse ved speciallægen for at få den bedste vurdering.

Vurdering af aknear er en 3D procedure, hvor det er yderst vigtigt at belyse huden fra forskellige vinkler i et mørkt lokale, hvor dine ar fremtræder mere tydeligt.

Det er vigtigt at se dig bevæge dine ansigtsmuskler for at vurdere eventuelle fikserende artråde i underhuden og mærke på huden, om der er fasthed i dybden, hvilket tyder på dyb fibrose (arvæv) og eller vævstab (atrofi).

Generelt er ophelingstiden (downtime) meget kort, og de fleste personer kan tage på arbejde efter et par dage.

 • Efter TCA cross til behandling af icepeak ar, boxscars og liniære ar danner huden typisk en lille sårskorpe, som løsnes indenfor en uge.
 • Efter subcision og filler, hvor behandlingen udføres med cannula (stump kanyle) vil du være let hævet og rød 1-2 dage, hvorefter huden normalt ligner sig selv igen.
 • Efter behandling med energibaseret udstyr (CO2 laser, Erbium laser osv) vil der være overfladisk sårdannelse, rødme og hævelse 2-4 dage afhængig af dine ønsker og indstillingerne på laseren.
 • Efter behandling med radiofrekvens microneedling (Genius) vil huden ikke danne sår, men huden vil være rød og hævet i ca. 1 døgn, såfremt der anvendes standard energi. Ved kraftigere behandling med højere energiniveauer vil huden være lyserød og let til moderat hævet i 3-4 dage.

Ved anvendelse af laserteknologi, radiofrekvens og andet energibaseret udstyr gælder det, at ophelingstiden vil variere efter det anvendte energiniveau. Dette aftales inden behandlingen foretages.

Der er risiko for bivirkninger ved alle indgreb på huden – herunder risiko for blødning, infektion, pigmentforandringer og ardannelse, skade på blodkar og nerver.

Risikoen er generelt meget lille og afhænger af indgrebets type, arrenes type, arrenes placering, hudtypen og behandlerens erfaring.

Prisen på behandlingen varierer efter typen af behandling og kompleksiteten af akne ar.

Der betales en pris pr. behandling, som oplyses inden første behandling.

Typisk ligger prisen indenfor et interval mellem kr. 1.500,- til kr. 3.000,- pr. behandling for TCA cross / TCA paint og indenfor et interval mellem kr. 4.000,- til kr. 8.000,- pr. behandling for fraktioneret CO2 laser / fraktioneret Erbium laser / Genus radiofrekvensbehandling og indenfor et interval mellem kr. 3.000,- til kr. 8.000,- pr. behandling for subcision og filler.

Det er vanskeligt på forhånd at estimere den præcise forbedring, men du vil se en gradvis reduktion af dine ar efter hver behandling.

Resultaterne varierer fra person til person, og vi kan ikke garantere at fjerne dine ar fuldstændigt. En stor del af resultatet afhænger af din huds evne til at respondere på behandlingerne.

Huden heler og tilpasser sig meget langsomt efter hver behandling, og vi anbefaler derfor generelt, at der går mindst 3 mdr. mellem behandlinger for aknear.

Behandlingsintervaller på mindst 3 mdr. reducerer risikoen for bivirkninger, og du opnår de bedste og sikreste resultater ved at lade huden hele færdigt mellem behandlingerne.

Vi tilstræber altid at udføre behandlinger, der giver dig permanente resultater.

Det resultat som ses efter 6 måneder kan betragtes som varigt.

Yderligere forbedringer er mulige at opnå ved at foretage flere behandlinger.

Når vi behandler en særlig type aknear med subcision og filler, så starter vi med at underminere dine ar med en tynd kanyle for at løsne de artråde, som ofte fikserer arret til underhuden.

Derefter injiceres filler, som kan bestå af hyaluronsyre (fx Restylane, Teosyal, Juvederm eller Belotero) og denne filler nedbrydes gradvist af hudens enzymer.

Hvis der er mange rolling scars eller hvis rolling scars er dybe med underliggende atrofi (vævstab) kan vi tilbyde at injicere en semi-permanent filler som stimulerer hudens dannelse af kollagen under arret. Dette vil give en gradvis volumenforøgelse, som er permanent, men som først rigtigt ses efter 3-6 måneder.

Alle typer filler virker som en buffer, der holder aknear løftet, så de dybe tråde af arvæv (tethered scars) under huden ikke kan gendannes.

Subcision i sig selv stimulerer hudens dannelse af kollagen og elastin, som langsomt reducerer de dybe ar, og resultatet vil derfor være en permanent reduktion af arret.

Hvis man ikke kombinerer subcision med filler, så vil mange aknear falde sammen og artrådene under arret vil kunne parre sig igen og danne nye adhærencer under arrene.

Antallet af behandlinger bestemmer du selv. Nogle af vores patienter er tilfredse med resultatet af 1-2 behandlinger, mens andre ønsker at gå hele vejen og opnå de bedst mulige resultater, hvilket kan indebære flere behandlinger.

Så længe dine akne ar forbedres efter hver behandling, vil du med fordel kunne fortsætte dit forløb og gentage behandlingerne. Husk på, at huden arbejder længe og arrene forbedres i op til et år efter hver behandling!

Vi garanterer, at du får en behandling på internationalt topniveau – som er tilpasset din artype.

Vi lægger løbende videoer ud af alle typer behandlinger af aknear, så du kan med fordel følge os på de sociale medier, hvis du vil vide mere om behandling af ar.

Følg os på Instagram her

Følg os på Facebook her

Akne ar behandling

Forundersøgelse - behandling af ar v. speciallæge 500 DKK
Forundersøgelse - behandling af ar v. sygeplejerske Gratis
SubcisionFra 7000 DKK
Taylor Liberator subcisionFra 15000 DKK
Laserbehandling af hypertrofiske ar & keloid 2500 DKK