fbpx skip to Main Content

Permanent hårfjerning med laser

Laser hårfjerning giver hurtige, effektive og permanente resultater. Det er den hurtigste måde at komme
uønskede hår til livs (alle steder på kroppen).

Vores erfarne læger og specialuddannede sygeplejersker anvender de mest avancerede lasere, som er
anerkendt verden over for at give de bedste resultater på markedet. Derfor kan alle, uanset hudfarve få
fjernet hår permanent.

Læs om permanent hårfjerning med laser

Hvem kan få foretaget permanent laser hårfjerning?

Som en af de eneste klinikker i Danmark kan vores højteknologiske laserudstyr foretage hårfjernelse uanset din hudfarve. Personer med meget lys hud, såvel som meget mørk hud kan derfor alle behandles.

Hårfjerning kan foretages hele året rundt – også om sommeren.

Sådan virker hårfjerning med laser

Vi udarbejder en skræddersyet behandlingsplan, der passer særskilt til dig og din hud- og hårfarve.

Fælles for vores lasere er, at det behårede område i millisekunder belyses med et kraftigt lysglimt fra laseren. Lysglimtet omdannes til varme i hårsækken, som dermed bliver ødelagt.

Resultatet er en permanent reduktion af hår i det behandlede område.

Kun den del af hårrødderne, som er i vækst kan behandles. Det betyder, at man altid skal påregne flere laserbehandlinger for at ramme alle hårrødder. Oftest vil det dreje sig om 8 behandlinger med 1-2 måneders mellemrum mellem behandlingerne.

Behandlingen virker bedst, hvis hårene er mørke. Brune og røde hår reagerer mindre godt på behandlingen, men der kan ses nogen effekt.

Hvem kan behandles og hvornår?

Cutis Clinic tilbyder, som én af de eneste udbydere i landet, hårfjerning med laser hos alle hudtyper, helt fra helt lys til helt mørk hudfarve (Fitzpatrick hudtype 1-6).

Det kan vi, fordi vi anvender nogle af de mest avancerede lasere på markedet, som er beregnet til behandling af hår hos alle hudtyper.

Hårfjerning med laser kan foretages hele året rundt – også om sommeren.

Før og efter billeder af hårfjerning med laser

permanent hårfjerning m laser efter eyebrow permanent hårfjerning m laser før eyebrow
Resultater af permanent hårfjerning med laser mellem øjenbryn.
hårfjerning laser bikinilinje før laser hårfjerning bikinilinje efter
Resultater af permanent hårfjerning med laser i bikinilinje.

Pris på permanent hårfjerning

Find svar på dine spørgsmål om permanent laser hårfjerning

Du må ikke trække hår ud med en pincet, bruge voks eller cremer mod uønsket hårvækst i 30 dage op til din behandling. Det skyldes, at laseren sigter efter hårrødderne, som skal være intakte i forbindelse med behandlingen. Dit hår bør heller ikke være afbleget. Aftenen før din laser hårfjerning skal du barbere dig med skraber eller barbermaskine i det område, der skal behandles. Hårene skal være helt korte for at opnå det bedste resultat. På selve dagen for din behandling skal du sørge for at huden er renset grundigt for makeup, foundation, cremer, olier, selvbruner m.fl., da det kan blokere for laserlyset. Huden skal med andre ord være helt ren.
Behandlingen kan føles ubehagelig og nogle oplever laserbehandlingen som smertefuld. Følelsen af ubehag varierer fra person til person, da smertetærsklen er individuel. Når lyset fra laseren sendes ind i huden, afsættes varme i hårsækkene, hvilket føles som et lille svirp fra en elastik eller som en prikkende varme i korte skud, som hurtigt forsvinder igen. Du må gerne indtage 1 gram paracetamol og 400 mg Ipren / Ibuprofen 1 time før behandlingen – dette vil reducere ubehag under behandlingen.

Du kan få foretaget permanent hårfjerning med laser, hvis du:

  • Har mørke hår (OBS der er reduceret effekt på lyse, grå eller rødlige hår)
  • Din hud er uden sår og hudinfektion
  • Har realistiske forventninger til resultatet og antal behandlinger
  • Ikke er gravid

Vores klinikker anvender det mest avancerede og nyeste udstyr på markedet for hårfjerning. Der er generelt få bivirkninger ved vores laserbehandling for uønsket hårvækst.

I sjældne tilfælde kan huden blive solskoldet og pigmentforstyrrelser i det behandlede område kan forekomme, men er sjældne.

Blærer eller vabler ved forbrænding, sår, infektion og arvævsdannelse er yderst sjældne bivirkninger – vælg derfor altid en veluddannet og erfaren autoriseret sundhedsperson og kun det bedste udstyr på markedet. Det garanterer vi hos Cutis Clinic.

Hårene falder sædvanligvis ud efter 3 uger. Man kan forvente 80% reduktion af antallet af hår efter et samlet behandlingsforløb på 6-8 laserbehandlinger. De tilbageværende hår er typisk tynde og lyse.

Effekten er langvarig, men efter nogle år kan der opstå nye hår, som kræver behandling. Det kan skyldes, at hårene har ligget i dvale undertidligere behandlingsforløb. Fremkomst af nye hår kan ikke forebygges med laser.

Hvis du lider af en hormonforstyrrelse (PCO / PCOS), bør laserbehandling gentages jævnligt grundet ny hårvækst.

Generelt anbefales gentagen behandling en gang om året for vedligeholdelse af resultatet efter endt behandlingsforløb.

De fleste har behov for 6-8 behandlinger for at opnå en reduktion af op til 80% af hårene i det behandlede område. Yderligere reduktion af hårene kan opnås med supplerende behandlinger.

Antal behandlinger er forskelligt fra person til person.

For at forstå hvorfor der skal flere end én behandling til for at opnå en tilfredsstillende og permanent hårreduktion, skal du kende til hårets cyklus.

Alle hår på kroppen udgår fra en hårsæk, som ligger under hudoverfladen. Hårene gennemgår en cyklus, der består af 3 faser; en vækstfase, hvor håret vokser; en overgangsfase, hvor hårets vækst ophører; og en hvilefase, hvor håret går i dvale for til sidst at blive afstødt.

Derefter begynder cyklus forfra i en ny vækstfase og et nyt hår vokser ud.

Omkring det tidspunkt, hvor du går i gang med din behandling, vil en stor del af hårene være i dvale. Denne dvaletilstand kan de befinde sig i lige fra få måneder op til et helt år, afhængigt af hvor på kroppen hårene vokser.

Når hårene ligger i dvale er de ikke modtagelige for laserbehandling. Laser kan nemlig kun fjerne de hår, der vokser aktivt og befinder sig i ”vækstfasen”.

Det betyder i praksis, at man bliver nødt til at fjerne hårene lidt efter lidt, efterhånden som hårene vågner af deres dvaletilstand og begynder at vokse på ny.

Af samme grund anbefaler vi altid, at der går nogle uger mellem behandlingerne. På den måde fjernes flest hår i vækstfase.

Hårfjerning med laser skal foretages med 4-16 ugers mellemrum.

Antal og hyppighed af behandlinger er afhængig af, hvor på kroppen du skal have fjernet hår, da hårcyklus er forskellig fra område til område. Din Cutis Clinic behandler sørger altid for at vejlede dig i, hvornår næste behandling skal foretages.

Det er hurtigt overstået. Varigheden af én laser hårfjerning afhænger naturligvis af, hvor stort et område, der skal behandles.

En overlæbe tager kun få minutter, en bikinilinje eller armhuler ca. 10 minutter og store områder på kroppen tager naturligvis længere tid. En populær behandling er “full body hair removal” som typisk tager 3-4 timer.

Der er ingen grænse for hvor store områder, der kan behandles på én gang. Ønsker du flere områder behandlet på én gang, kan det også sagtens lade sig gøre.Man kan også opdele meget store områder i 2 seancer med få dages mellemrum.

Vi anvender det mest højteknologiske udstyr i branchen, herunder PZ laser og Nd:YAG laser fra Fotona. Derfor kan vi både behandle etnisk lys hud såvel som mørk hud

Ja, i Cutis Clinic kan vi som én af de eneste udbydere i landet tilbyde permanent hårfjerning hos alle hudtyper, helt fra helt lys til helt mørk hudfarve (Fitzpatrick hudtype 1-6).

Det kan vi, fordi vi anvender nogle af de mest avancerede lasere på markedet, som er beregnet til behandling af hår hos alle hudtyper.

Nej, desværre ikke! Mørke hår behandles mest effektivt. Helt lyse, grå og røde (rødlige) hår kan ikke fjernes. Brune hår reduceres ofte. Det skyldes, at laserlyset absorberes i det mørke pigment i hårsækken.

Nej, permanent hårfjerning med laser må vente til du er igennem din graviditet, da man ikke har undersøgt disse behandlinger på gravide.

Hvis du opdager, at du er gravid, skal du ikke være bekymret for fosteret, men blot holde pause med behandlingerne til du har født.

Nej, laseren vil ikke virke på hårsækken, når du er tatoveret – farverne i tatoveringen ligger som et beskyttende skjold over hårsækkene.

Hvis du overvejer at få lavet en tatovering i et behåret område, fx på ben eller arme, så er der én behandling, som du skal overveje inden du sætter dig op i tatovørens behandlerstol… det er permanent laser hårfjerning!

Hvorfor kan laser hårfjerning ikke foretages henover tatoveringer?

Hårfjerning med laser er en utrolig effektiv metode til at fjerne uønsket hår, men laser-teknologi anvendes også til at fjerne tattoos. Det kan derfor være problematisk, hvis du ønsker at få foretaget permanent hårfjerning i et område, hvor du allerede har en tatovering.

Permanent laser hårfjernelse virker ved at ramme det mørke pigment i hårsækkene. Det er bl.a. grunden til, at man ikke kan fjerne lyse hår med laser (lyse hår mangler det mørke pigment).

Behandler man henover en tatovering, absorberes lyset fra laseren i tatoveringen – lyset fra laseren kan nemlig ikke skelne mellem det pigment, som ligger i hårrødderne og giver håret farve, og det pigment, som ligger i huden fra tatoveringen – en sådan behandling ville derfor gå udover pigmentet i tatoveringen og ødelægge farverne i tatoveringen.

Hvad sker der, hvis man alligevel foretager laser hårfjerning henover tatoveringer?

Men hvad så i det tilfælde, at du alligevel ikke ønsker at have din tatovering længere. Kan man så ikke bare slå to fluer med ét smæk og fjerne både tatovering og hår på én gang?

Det korte svar er desværre igen nej!

Det skyldes, at vores maskiner er beregnet til laserhårfjerning, og ikke er designet til at fjerne tatoveringer. I værste fald kan behandling henover en tatovering forårsage vabler ogbrandsår, hudskred og ar.

Den bedste tilgang er derfor at tænke frem og få foretaget permanent laser hårfjerning, inden du går videre og får lavet en tatovering i et område med uønsket hårvækst.

Laser hårfjerning når du allerede har en tatovering

Har du allerede fået din tatovering, så er der stadigvæk råd.

Har du fx en tatovering på din overarm, og ønsker du kun hårfjerning på din underarm, så er det intet problem at behandle hårene på underarmen.

Har du derimod en tatovering fx på dit lår og ønsker hårfjerning af hele benet, så kan vi ikke behandle henover tatoveringen. Det betyder i praksis, at du stadig må finde skraberen frem og barbere hårene henover din tatovering. Alternativt skal du få fjernet tatoveringen med vores laser til tatoveringsfjernelse.

Der kan være flere årsager til uønsket hårvækst. Hos kvinder skelner man mellem behåring i de områder, hvor det fra naturens side er almindeligt at være behåret (fx under armene og på benene), samt hvor det er unaturligt som kvinde at have tykke hår (fx på overlæben).

Alle kvinder producerer en vis mængde mandligt kønshormon (kaldet testosteron), som ganske vist er lille sammenlignet med den mængde, som mænd danner.

Hos kvinder produceres det mandlige kønshormon i binyrerne og til en vis grad i æggestokkene.

Produceres mere testosteron eller er hårrødderne særlig følsomme over for det mandlige kønshormon end normalt, kan det føre til øget behåring.

Uønsket hårvækst forekommer hos op mod 10% af alle kvinder.

Øget behåring hos mænd er også hormonelt betinget, foruden hvor følsomme hårene er overfor det mandlige kønshormon. På samme måde er nogle mænd genetisk disponeret til kraftig behåring fx på ryggen og i ansigtet.

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
Search