fbpx skip to Main Content

Brune pletter på huden (pigmentpletter)

- permanent reduktion af pigmentpletter

Der findes mange behandlinger af pigment, og nogle er mere effektive end andre. Øget pigment i huden
kan bedres væsentligt med avancerede avancerede lasere (Pico Laser, Nano Laser / Q-switched Laser eller
IPL) som du kan læse mere om herunder.

Læs klientvejledningen her >>

Læs om behandling af pigmentpletter

Hvad er ”pigmentpletter”?

Pigmentpletter skyldes enten for meget pigment (melanin) eller en unormal fordeling af melanin i overhuden og/eller læderhuden. Pigmentpletter kan være mange ting. Man kan have enkelte pigmentpletter eller større sammenflydende pigment plamager. Man kan have lyse, brune, røde eller blå pletter. Farven siger noget om årsagen til pigmentet og pigmentets placering i huden.
Pigment opstår særligt på den del af huden, hvor man bliver udsat for sollys – især i ansigtet, på hals, halsudskæring og på hænder.

Pigmenteringer kan også opstå efter hudsygdomme eller skade på huden, eksempelvis akne, eksem og overfladiske skader og dette ses særligt hos personer med mørk hud. Den type pigment ligger dybere i læderhuden (dermis) og kræver større fordigtighed og tålmodighed.
Pigmentering kan også optræde i forbindelse med graviditet eller være hormonelt betinget, og så kalder man det melasma, som du kan læse om her.

Hvad er laserbehandling af brune pletter (pigmentpletter) på huden?

Der findes mange behandlinger af pigment, og nogle er mere effektive end andre. Øget pigment i huden kan bedres væsentligt med avancerede avancerede lasere (Pico Laser, Nano Laser / Q-switched Laser eller IPL) som du kan læse mere om herunder.

Pigmentpletter i huden (leverpletter) ligger oftest i hudens øvre lag (epidermis), og for at ramme og fjerne denne type pigment, skal man anvende laser med lys i det synlige spektrum (500-700 nm) som er i stand til at ramme pigmentet i huden (melanin) uden at skade andre strukturer i huden. Derved opvarmes pigmentet, som efterfølgende udstødes gennem hudens overflade.

Det er ekstremt vigtigt, at man sikrer sig, at de pigmentpletter, som behandler er godartede. Hvis man behandler ondartede pigmentpletter (modermærkekræft) med laser, vil man kunne ødelægge muligheden for at stille diagnosen i tide. Derfor har Sundhedsstyrelsen besluttet, at en hudlæge skal vurdere pigmentet, inden man foretager behandling. Cutis Clinic er en speciallægeklinik med erfarne hudlæger tilknyttet, så hudlægen vil altid vurdere dine pigmentpletter inden behandling hos os. Dette er din sikkerhed for en korrekt udført behandling.

Cutis Clinic

Skin tip

Den bedste behandling er forebyggelse! Solcreme og skygge er den bedste måde at forebygge pigmentpletter på huden, men ofte er pigmentpletter et resultat af solpåvirkninger gennem et helt liv. Det er dog aldrig for sent at beskytte sig, og hos Cutis Clinic har vi et stort sortiment af hudplejeprodukter som effektivt beskytter mod skadelig UV-stråling og som reducerer pigment.

Hvad forværrer “pigmentpletter”?

Soldyrkning er den primære årsag til pigmentpletter. Hormonelle forstyrrelser spiller også en rolle. Langvarig hudsygdom (fx akne) eller skader på huden om sommeren kan forværre pigment. Hvis man har tendens til at kradse eller pille i huden, kan dette også forværre pigmentforandringen.

Hvad er fordelen ved laserbehandling af pigmentpletter (brune pletter) på huden?
Fordelen ved laserbehandling af pigment pletter på huden er, at resultatet er kosmetisk meget tilfredsstillende, behandlingen er sikker, hvis den udføres korrekt (gå derfor aldrig på kompromis, når du vælger klinik!), du kan hurtigt komme tilbage på arbejde / sociale aktiviteter, og resultatet er principielt permanent – dog vil der med årene kunne opstå nye pigment pletter.

Før og efter billeder af behandling af pigmentpletter

brunepletter_fe-3 brunepletter_fe-4
50-årig kvinde med brune pletter på hænderne, som får huden til at se gammel og skadet ud. Resultatet er opnået med 2 laserbehandlinger.
brunepletter_fe-1 brunepletter_fe-2
65-årig kvinde med leverpletter / solskader på kinderne. Resultat af én behandling med laser.

Pris på behandling af pigmentpletter

PRISEKSEMPEL BEHANDLING AF PIGMENTPLETTER
Fra kr. 1.000,-

Gratis forundersøgelse

Pris pr. behandling

Få svar på dine spørgsmål om behandling af pigmentpletter

Det er en stor fordel at huden er fri for make-up og at eventuelle hår i området er barberet væk dagen inden behandlingen. Anvend konsekvent solcreme SPF 30+ i sommerhalvåret og undgå at få unødig sol på huden 4 uger før og efter behandlingerne.
Laserbehandling af pigmentpletter er en meget skånsom og effektiv behandling, som ikke efterlader sår eller ar på huden. Behandlingstiden afhænger af, hvor mange pletter der er på huden, men oftest klares behandlingen på få minutter.
Resultatet kan variere fra person til person, men i de fleste tilfælde kan man se resultatet efter 2-4 uger. Huden kan være ganske let rødlig i nogle uger, og dette vil altid forsvinde igen.
Normalt forsvinder pigmentpletter efter kun én enkelt behandling, men i nogle tilfælde er der behov for en ekstra behandling efter ca 4 uger. Med tiden kommer der flere og flere brune pletter på huden, når vi bliver ældre, og det vil være en fordel af gentage behandlingen.
Pigmentpletter fjernes med en skånsom type laser (non-ablativ) som ikke laver sår på huden. Behandlingerne medfører kun forbigående rødme, tørhed / afskaldning og hævelse, som kan vedblive nogle dage. Dette må gerne dækkes med lidt make-up.
De fleste vælger at gå på arbejde dagen efter en behandling, hvor der må anvendes fugtighedscreme og make-up, fx mineralsk pudder. Hvis man ikke ønsker, at nogen bemærker, at man har fået behandling, kan det være en god ide at holde et par fridage efter behandlingen.
Huden må behandles med almindelige hudplejeprodukter, ganske som vanligt. Der må anvendes make-up for at dække evt. Rødme i den behandlede område.
Vi behandler ikke, hvis du er gravid, ammer eller har hudinfektion i det område, hvor pigmentpletterne ligger. I sommerhalvåret behandler vi ikke, hvis du er solbrændt, da laseren ikke vil kunne “se forskel” på pigmentpletten og det almindelige pigment i huden.

Vores dygtige behandlere er eksperter i alle de behandlinger, som tilbydes i Cutis Clinic. Vi kan derfor hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning. Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi varmt, at du starter med en uforpligtende konsultation hos en af vores sygeplejersker. Vores speciallæge vil vurdere, om pigmentpletterne er egnede til laserbehandling, inden vi vælger at gå videre med behandlingen.

Vores klienter er som regel også interesseret i følgende behandlinger:

Vil du booke tid eller har du spørgsmål om behandling?

Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig.

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.

Back To Top
Search