NYHED SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Book nu

NYHED SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Book nu

Laserbehandlinger hos Cutis Clinic​

Er du også forvirret over alle de forskellige typer laser til laserbehandling?​

Vi vil gerne informere dig og skabe transparens og forståelse for markedet af lasere og laserbehandlinger, som er hastigt voksende.

Cutis Clinic er en speciallægeklinik med hudlæger tilknyttet – derfor tilbyder vi mange forskellige typer laserbehandlinger.

Vi tilbyder disse laserbehandlinger hos Cutis Clinic​

Fraktioneret CO2 laser

Effektiv rynkebehandling​

rejuvenation hudforyngende laser

Hudforyngelse (Rejuvenation)

Mild og effektiv non-ablativ laser

Laserbehandling

Hvad skal jeg fokusere på, når jeg vælger laserbehandling?

Der er én detalje, som er vigtigere end alt andet, når du skal vælge laserbehandling: Laserens bølgelængdeAlle lasere producerer én og kun én bølgelængde laserlys (modsat IPL, se nedenfor) 

Laser er lys, og bølgelængden på laserlyset er afgørende for laserens virkning på huden. Dette princip kaldes ”selektiv phototermolyse”.

Det meste laserlys tiltrækkes af specifikke strukturer i huden, fx pigment, røde blodlegemer eller vand.

Andre bølgelængder er ikke så specifikke, og den type laser bruges, når man vil fjerne hud – dette kaldes ablativ laser, og her findes to typer: CO2 laser og Erbium:YAG laser. 

Lasertyper

Eksempler på forskellige typer af lasere​

595 nm (farvestoflaser) bølgelængde virker ekstremt effektivt på røde blodlegemer, og det anvendes derfor til laserbehandling af røde ar, karsprængninger og rødme. 

755 nm (alexandritlaser) bølgelængde virker ekstremt effektivt på pigment, og det anvendes derfor til laserbehandling af pigmentpletter (fx leverpletter) men også til fjernelse af mørke hår. 

2940 nm (Erbium:YAG) bølgelængde virker primært på hudens vandmolekyler, som findes overalt i huden, og virkningen er derfor uspecifik ift. laserbehandling af fx pigment eller karudvidelser, mens behandlingen er effektiv til reduktion af rynker, ar og forbedring af hudstrukturen. OBS: Du må ikke forveksle Erbium:YAG laser med Erbium:glass (1550 nm non-ablativ) laser  der er en verden til forskel! 

10.600 nm (CO2 laser) bølgelængde virker uspecifikt på huden, og laseren anvendes derfor til at lave små huller i huden ( fraktioneret CO2 laserbehandling ) hvor en mindre del af huden fjernes med laserlyset. Dette virker både på karsprængninger og pigment (hudtonen) samt på rynker, linier, ar og grove porer (hudkvalitet). Vi betegner derfor CO2 laseren som hudlægens schweizerkniv til laserbehandling – den kan lidt af hvert i huden. 

IPL er ikke laser

Er IPL det samme som laser?​

IPL er ikke laserselvom mange klinikker kalder det laser.

IPL er en blitzlampe, som udsender en masse lys med forskellige bølgelængder forskellige retninger, og IPL har et håndstykke med et filter, som fjerner det meste at lysetDerved tabes en stor del af energien. Det tilbageværende lys kan anvendes til at behandle fx karsprængninger eller hår, men en IPL vil aldrig kunne levere samme høje og ensartede energier som en laser.

Langt de fleste klinikker anvender IPL, men de kalder det for laser, hvilket er helt misvisende. 

De fleste typer IPL er i stand til at løse mange forskellige opgaver på et middelmådigt niveau. Det er derfor en god forretning for en klinik at købe en IPL fremfor en rigtig laser, da en laser er meget mere begrænset i forhold til antallet af behandlinger, som den kan udføre.

Til gengæld gør en moderne laser arbejdet særdeles godt, og ofte løser en rigtig laser de udfordringer, som en IPL ikke kan klare.

Et eksempel er rynkebehandling eller behandling af akne ar. Her udbyder mange klinikker deres ”fraktioneret non-ablativ laser” som løsningen på problemet. Faktum er bare, at klinikkerne anvender en blitzlampe / IPL, som giver dårlige eller ingen resultater. 

Fraktioneret eller ikke-fraktioneret?

Hvad er forskellen på fraktioneret og ikke-fraktioneret laser?

Ikke-fraktioneret laser (fx fuld laser-resurfacingbehandler hele hudoverfladen. En fraktioneret laser behandler kun en fraktion af huden – deraf navnet. Typisk afsætter fraktioneret laser energien i små punkter, hvorved 5-10 % af huden behandles ved hver passage. Der kan foretages flere passager, hvorved behandlingen virker mere effektivt, men samtidig vil ophelingen vare lidt længere. 

Som nævnt tidligere, så er det primært bølgelængden på laseren, der er afgørende for virkningen. Derfor er ”fraktioneret laser” en meget unøjagtig betegnelse, da det ikke oplyser noget om bølgelængden og derved virkningen af laserbehandlingen – kun at der behandles en fraktion af huden – men med hvilken effekt….? 

Mange af vores lasertyper kan lave fraktioneret laserbehandling – vi kan fx udføre fraktioneret CO2 laser og fraktioneret Erbium:YAG laser (begge er fraktioneret ablativ laser fordi de laver små huller i huden) og der findes fraktioneret non-ablativ laser som Erbium:glass som er meget mindre effektiv til fx behandling af ar eller rynker. 

Hvor effektivt er det?

Hvordan ved du om laserbehandlingen er effektiv?

Alle klinikker påstår at de har de ”bedste og nyeste lasere til laserbehandling ” på markedet.

Du kan starte med at spørge: Er det en laser eller en IPL?

Generelt er det kun hudlæger, der må udføre de mest effektive behandlinger med fx CO2 laser og Erbium:YAG laserhandling i Danmark.

Derfor er disse behandlinger sjældnere i Danmark, mens ”milde” men dermed også mindre effektive IPL systemer som non-ablativ Erbium:glass laser 1540 / 1550 nm benyttes på mange sygeplejeklinikker (skønhedsklinikker/kosmetiske klinikker uden hudlæge som behandler).

Spørg til bølgelængden på laseren – ikke navnet på producenten.

Og bed om før / efter billeder af resultater fra laserhandling, som klinikken selv har lavet – ikke markedsføringsmateriale fra producenten. 

Hvis du ønsker at vide mere om laserbehandlinger, så er du velkommen til at bestille en gratis og uforpligtende konsultation i Cutis Clinic

Har du spørgsmål om dine behandlingsmuligheder ? Vi sidder klar til at hjælpe dig

Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.