NYHED SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Se mere

SOFWAVE

Revolutionerende ny behandling.
Hudopstramning uden kirurgi

Se mere

Priser fra 2.500 DKK

Behandling af strækmærker

Kan strækmærker behandles? Ja helt bestemt. Strækmærker kan reduceres markant. Røde strækmærker (striae rubrae) reducers nemmest, mens hvide strækmærker (striae albae) reagerer langsommere på behandling.

  • Individuelt behandlingsforløb målrettet din type strækmærker
  • Ikke-invasiv behandling
  • Effektiv og målrettet behandlin
  • Behandlingstid: 30-60 min.
  • Resultat: 4 – 6 mdr
  • Smerteniveau: Moderat (bedøvelse)
  • Holdbarhed: permanent
  • Ophelingstid: afhænger af behandlingstype
  • Konsultation: Gratis
Læs klientvejledning

Kan strækmærker behandles?

Ja helt bestemt! Strækmærker kan reduceres markant og du kan også selv gøre noget for at forbygge dem. Når huden udstrækkes kan hudens fibre briste, og der kan opstå strækmærker. Tilstanden kan være til stor kosmetisk gene for de kvinder og mænd, der rammes af dem.

Mange har ikke lyst til at vise de skæmmende strækmærker frem og tildækker i stedet huden.

Men i Cutis Clinic er der hjælp at hente. Vores erfarne hudlæger og kosmetiske sygeplejersker anvender de mest avancerede lasere, som er anerkendt verden over for at give de bedste resultater på markedet.

Hvad er det?

Hvad er strækmærker?

Strækmærker (striae) er de striber eller bånd i huden, som særligt kan forekomme på maven, bryster, baller og lår, når huden udsættes for stræk gennem længere tid.

Derved opstår der skader i underhudens elastiske fibre. Det kan fx være i forbindelse med graviditet, højdevækst og kraftig vægtøgning.

Hvem får strækmærker?

Strækmærker ses hos begge køn og hos nogle mennesker opstår strækmærker allerede i den tidlige voksenalder.

Man ser ofte strækmærker hos:

  • Gravide kvinder pga. udspiling af den gravide mave
  • Efter brystforstørrende kirurgi
  • Ved overvægt og hurtig vægtøgning, fx unge mænd der styrketræner.
  • Teenagere og børn i voksealderen
strækmærker behandling
laserbehandling

Hvilke typer findes der?

Hvilke typer strækmærker findes der?

Der findes som sådan ikke forskellige typer af strækmærker, men navngivningen er forskellig afhængig af, om strækmærkerne er farveløse eller indeholder farve, som varierer fra den normale hudfarve.

  • Striae rubra: Blåviolette og rosa strækmærker kaldes striae rubra, og er strækmærker i deres tidlige fase.
  • Striae alba: Lyse eller hudfarvede strækmærker kaldes striae alba og er strækmærker af ældre dato.

De røde og blåviolette strækmærker indeholder mange små blodkar, som opstår i den tidlige del af hudens reparationsfase.

I denne fase dannes mange nye blodkar, som fremmer tilførslen af ilt og næringsstoffer til huden i forsøget på at genopbygge huden efter skaden.

Med tiden mister strækmærkerne deres farve og bliver lyse eller hudfarvede. Tilbage resterer et tab af elasticitet og huden kan være helt pergamenttynd.

Gamle strækmærker er typisk helt hvide eller hudfarvede og er kendetegnet ved tab af bindevæv.

Huden i strækmærkerne er ofte skrøbelig pga. den skade af hudens bindevæv, som er sket i strækmærkerne.

Kan det behandles?

Kan strækmærker behandles?

Det er bestemt muligt.

Den type behandling, der egner sig bedst til behandling af dine strækmærker, afhænger af dine strækmærkers udseende. Det er nemlig ikke lige meget, hvordan man behandler strækmærker.

Det er en af fordelene ved at vælge behandling hos en af vores speciallægeklinikker.

Ikke nok med at vores kosmetiske sygeplejersker og hudlæger har den nødvendige viden og ekspertise, så har vi også de rette behandlingsteknikker.

Uanset om du har rosa, blåviolette eller helt hvide striber eller bånd på maven, sædepartiet, brystet, lårene eller armene, så kan vi hjælpe dig.

Hos de fleste patienter kan vi væsentligt reducere strækmærkerne.

Desto yngre dine strækmærker er, desto lettere er de at gøre pænere.

Gamle strækmærker kan også behandles og i mange tilfælde gøres pænere vha. laserbehandling og radiofrekvens microneedling (Genius), som stimulerer underhuden til at danne nyt kollagen og forbedrer

strækmærker behandling
laserbehandling

Hvordan behandles det?

Hvordan behandles strækmærker hos Cutis Clinic?

Hvordan behandles røde og blåviolette strækmærker?

Røde strækmærker kan med fordel behandles med laser, som rammer blodkarrene i strækmærkerne. Når lyset fra laseren rammer den røde farve i blodkarrene, afsættes varme i blodkarrene. Dette medfører, at blodkarrene lukker sig.

Hvordan behandles hvide og hudfarvede strækmærker?
Strækmærker af ældre dato, hvor hovedproblemet er, at læderhuden er blevet ødelagt, er formålet med behandlingen at stimulere huden til at danne nyt bindevæv, så huden bliver stærkere og hudens overordnet struktur og tekstur forbedres.

Det kan gøres med bl.a. fraktioneret CO2-laser og RF microneedling (Genius).

Hvordan undgår jeg strækmærker?

Hvordan undgår jeg at få eller forværre mine strækmærker under graviditeten?

Strækmærker forebygges bedst ved at undgå store vægtstigninger, hvor huden udvides hurtigere end hvad den kan være med til.

Den bedste måde at undgå eller mindske risikoen for strækmærker under graviditeten, er derfor at undgå overvægt inden graviditeten og ved at undgå for kraftige vægtstigninger under graviditeten.

strækmærker gravid

Gratis forundersøgelse

Behandling af strækmærker

Priseksempel:  2.500 DKK

Prisen afhænger af, hvor stort et område du ønsker behandlet, samt hvilken behandlingsform du vælger i samråd med hudlægen.

 

Priser fra 2.500 DKK

Find svar på dine spørgsmål om Behandling af strækmærker

I Cutis Clinic anvender vores professionelle sygeplejersker og hudlæger forskellige teknikker til behandling af strækmærker.

Ved behandling af farvede (røde og blåviolette) strækmærker, kan behandlingen føles ubehagelig og nogle oplever laserbehandlingen som smertefuld.

Når lyset fra laseren sendes ind i huden, afsættes varme i huden, hvilket føles som et hurtigt svirp fra en elastik, som hurtigt forsvinder igen.

Inden behandling af hvide strækmærker, påsmøres en lokalbedøvende creme ca. en time før behandlingen. Det betyder, at evt. ubehag mindskes til et minimum.

Du må gerne indtage 1 gram paracetamol og 400 mg Ipren / Ibuprofen 1 time før din behandling – dette vil reducere ubehag under behandlingen.

Skal du have behandlet røde og blåviolette strækmærker, vil vi bede dig om at beskytte huden mod solen i en måned op til din behandling.

Dette skyldes, at lyset fra laseren lettere trænger ned gennem huden, når der ikke ligger for meget pigment i overhuden. Risiko for pigmentforandringer efter behandling reduceres, hvis huden ikke er solpåvirket. Er din hud for solbrun, må behandlingen udskydes ca. 4 uger.

Du må gerne indtage 1 gram paracetamol og 400 mg Ipren / Ibuprofen 1 time før behandlingen – dette reducerer evt. ubehag under behandlingen.

Ved behandling af de røde og blåviolette strækmærker, kan huden blive rød eller violet, hævet og føles varm lige efter behandlingen. Dette aftager typisk inden for få timer, men det kan vare 2-3 døgn.

Nogle personer udvikler små røde eller hvide knopper på huden de første dage efter behandlingen – disse forsvinder af sig selv.

Behandling af de hudfarvede og hvide strækmærker foregår med vores kraftigere lasere og behandlingen udføres altid af vores erfarne hudlæger.

Efter behandling af ældre strækmærker med CO2 laser, Erbium laser eller RF microneedling (Genius) vil huden være hævet og rød og der kan ses små brune skorper på huden. Dette aftager gradvist i løbet af de første 3-6 dage, men en vis rødme og hævelse vil ofte være synlig i 1-2 måneder efter behandlingen. Dette er et godt tegn og et udtryk for at huden “arbejder” efter behandlingen.

Du bør dagligt pleje huden i henhold til den vejledning, du modtager fra den behandlende læge. Rigelig fugtighedscreme er særligt at anbefale.

Små brune skorper og rødme kan dækkes med make-up eller mineralsk pudder allerede dagen efter behandlingen.

Undgå at pille eller kradse i huden efter behandlingen, da det øger risikoen for bivirkninger.

Antal behandlinger for et tilfredsstillende resultat afhænger af, hvordan dine strækmærker ser ud, deres farve, dine ønsker til resultat samt hvordan din hud heler efter en behandling.

Røde og blåviolette strækmærker kan typisk reduceres væsentligt og farven kan ofte fjernes helt med 2-3 behandlinger.

Ældre, blege strækmærker hvor underhudens elastiske fibre og øvrige bindevæv er ødelagte, skal typisk have flere behandlinger. For hver behandling stimuleres huden til at danne nyt kollagen og forbedre hudens elastiske fibre. En væsentlig forbedring af gamle strækmærker kan almindeligvis opnås med 2-3 behandlinger med ca. 3 måneders mellemrum.

Nogle personer skal dog have flere behandlinger for at opnå et tilfredsstillende resultat. Resultatet afhænger af hudens evne til at regenerere og antallet af behandlinger afhænger også af dine ønsker i forhold til det endelige resultat.

Du kan altid forvente en forbedring eller udglatning af hudens struktur, men hvide strækmærker vil aldrig kunne opnå en normal hudfarve.

Prisen starter fra kr. 2.000,- og varierer alt efter hvor stort et område, samt typen af strækmærker.

Du kan få attraktiv finansiering af din behandling til 0% i rente >

Du kan altid booke tid og se priserne her >

Det endelige resultat ses efter ca. 6 måneder ved behandling af blege (gamle) strækmærker, mens resultatet af behandling af røde strækmærker ses lidt hurtigere.

Strækmærker kan behandles hele året, men hos personer med mørk hud, vil de fleste behandlinger medføre en lille risiko for forbigående pigmentforandringer, hvis de udføres om sommeren.

Hos personer med lys, skandinavisk hud vil behandling være mulig hele året, men det tilrådes at begrænse direkte solpåvirkning af huden i en måned før og efter hver behandling.

Strækmærker kan reduceres, men de kan aldrig fjernes helt. Ofte vil en reduktion på 50% være mulig med 2-3 behandlinger, og en sådan forbedring vil for mange mennesker virke som en forvandling.

Røde strækmærker (striae rubrae) reducers nemmest, mens hvide strækmærker (striae albae) reagerer langsommere på behandling.

Behandling af strækmærker

Obligatorisk forundersøgelse - Fraktioneret CO2 laser (solskader & strækmærker) Gratis
Fraktioneret CO2 laser - Strækmærker - Lille område 2500 DKK
Fraktioneret CO2 laser - Strækmærker - Stort område 4000 DKK