Priser fra 12.000 DKK
Fuld laser resurfacing
Hvis du ønsker et markant resultat med kun én behandling, og du kan acceptere en lidt længere ophelingstid – så skal du vælge fuld laser resurfacing.
- Huden udglattes og opstrammes, hudens volumen øges og elasticiteten forbedres
- Hudens fugtindhold øges og forbedrer hudens glød.
- Reduktion af solskader (pigmentpletter, synlige blodkar m.m.)
- Reduktion af rynker og fine linjer
- Forbedring af hudens tekstur og tone
- Stimulering af kollagenproduktion
- Reduktion af pigmentering, solskader, ar og strækmærker
- Behandlingstid: 60 – 90 min.
- Resultat: 3-4 uger (endelige resultat 12 mdr)
- Smerteniveau: Moderat (bedøvelse)
- Holdbarhed: permanent
- Ophelingstid: 8-10 dage
- Konsultation: 500 kr. v. speciallæge (refunderes v. behandling)
Effektivt ansigtsløft med kun én laserbehandling!
Laser resurfacing anvendes som en kraftig og effektiv laserbehandling af huden. Der anvendes enten CO2 eller Erbium laser, og denne type lasere fjerner den øverste del af hudens overflade (epidermis) samt øvre del af læderhuden (dermis).
Laser resurfacing er mere potent end fraktioneret laserbehandling, hvor en mindre del af huden behandles.
Hvis du ønsker et markant resultat med kun én behandling, og du kan acceptere en lidt længere ophelingstid – så skal du vælge fuld laser resurfacing.
Forventning
Hvilken effekt kan jeg forvente efter laser resurfacing?
Laser resurfacing er effektiv til at reducere alle hudens alderstegn – herunder ar, rynker, linjer, pigmentpletter og solskader. Antal af anbefalede behandlinger varierer alt afhængig af hudens udgangspunkt.
Yngre personer, som ønsker at se yngre og friskere ud eller reducere grove porer eller ar, vil have god effekt af én enkelt behandling.
Ældre personer med ringere hudkvalitet kan have brug et par behandlinger, men ofte vil en behandling med laser resurfacing være tilstrækkeligt.
Laser resurfacing virker i alle hudlag, og effekten kan inddeles i overfladisk og dyb.
Overfladisk virkning:
- Ved laser resurfacing fjernes overhuden, som erstattes af nye hudceller. Huden eksfolieres af laseren og celledelingen i de øvre hudlag stimuleres. Herved reduceres solskader (pigmentpletter, synlige blodkar og forstadier til hudkræft).
Dybere virkning:
- Mængden af elastiske og kollagene fibre øges, hvilket udglatter huden, øger hudens volumen og forbedrer elasticiteten. Dannelse af glykosaminoglycaner i huden øges, og disse molekyler fungerer som “fugtbindere” i huden, hvilket øger hudens fugtindhold og forbedrer hudens glød.
Sådan virker en behandling
Hvordan virker laser resurfacing?
Laserlyset absorberes i hudens vandmolekyler, som opvarmer huden, hvorved hudens overflade fjernes.
Varmen breder sig i dybden, og denne indirekte varme har en yderligere virkning på huden.
Små blodkar koaguleres og i den efterfølgende helingsproces danner kroppen nye blodkar og frigiver vækstfaktorer.
Obligatorisk forundersøgelse
Fuld laser resurfacing
Priseksempel:Behandling af helt ansigt
Fra. 12.000 DKK pr. behandling
Obligatorisk og uforpligtende forundersøgelse hos hudlæge: kr. 500,- (beløbet refunderes ved behandling).
Ifølge lovgivningen, skal der mindst gå 48 timer fra forundersøgelsen til laserbehandlingen.
Læs mere om nogle af vores andre behandlinger her: akne behandling, melasma behandling eller reduktion af poser under øjnene.
Priser fra 12.000 DKK
Find svar på dine spørgsmål om Fuld laser resurfacing
Efter laser resurfacing genopbygges huden gradvist, og der kan gå op til 1 år, før du ser det endelige resultat. Du vil dog allerede kunne se en forbedring efter 3-4 uger.
Laser resurfacing kan kombineres med fx. filler og botulinum toxin (botox), og resultatet af laser resurfacing vedligeholdes ofte med efterfølgende behandlinger (fx mild laserbehandling eller peelinger) og hudpleje, som er tilpasset din hudtype og din huds udgangspunkt. Vi vil drøfte det med dig ved forundersøgelsen.
Ved forundersøgelsen vurderes huden og vi beslutter sammen, hvilken forberedende behandling, der er den bedste for dig. Dette afhænger af dit udgangspunkt.
I sommerhalvåret bør du konsekvent anvende solcreme, som påsmøres flere gange dagligt.
Om aftenen kan du anvende eksfolierende produkter med A-vitaminsyre eller frugtsyrer, som stimulerer overhudens celler til at dele sig. Personer med mørk hud eller med hudtilstande med overproduktion af pigment bør anvende pigment-reducerende hudpleje om aftenen.
Ved forundersøgelsen drøfter vi også, hvilken medicin, du bør tage i forbindelse med laser resurfacing, og der udskrives recept. Du bedes huske at afhente medicinen inden laserbehandlingen.
NB: Informer lægen til forundersøgelsen, hvis du ikke kan tåle penicillin.
Laserbehandling er ikke egnet til personer, som danner tykke ar (keloid). For at reducere risiko for pigmentændringer efter behandlingen er det vigtigt at anvende solcreme med SPF 30+ 1 måned før og efter laserbehandling.
Hvis du har infektion i huden, kan du ikke behandles.
Gravide og ammende kan ikke behandles.
Alle lyse hudtyper kan som udgangspunkt behandles. Personer fra Middelhavsområdet eller Asien kan oftest behandles, men med let reduceret intensitet.
Mørke hudtyper, fx afrikanere, kan ikke behandles, da laseren vil medføre en risiko for pigmentforandringer i huden.
Under behandlingen ligger du fladt og behageligt på ryggen på behandlerbriksen. Der lægges lokalbedøvelse (Lidocain Hydrochlorid) gennem en tynd nål, hvilket bedøver ansigtet og kan reducere ansigtets mimik forbigående. Bedøvelsen svier en smule, men virkningen indsætter hurtigt.
Der anvendes øjenskjold, som lægges over øjnene, så øjnene er beskyttet under laserbehandlingen.
Behandling af et underansigt tager ca. 30 minutter og behandling af hele ansigtet tager ca 60 minutter. Der anvendes et sug, som holder luften frisk i lokalet.
Efter behandling påføres huden et tyndt lag antibiotisk salve.
Hvis du har et “rent job” (kontorarbejde eller lignende) er det principielt muligt at gå på arbejde efter 3 dage, men du vil fortsat være rød og hævet på dette tidspunkt, så dine omgivelser vil bemærke, at du har fået behandling.
De fleste mennesker foretrækker at holde fri fra arbejde i 8-10 dage efter laser resurfacing, så behandlingen skal planlægges. Omvendt opnår du hurtigt et markant resultat.
De første dage efter behandling
Umiddelbart efter laser resurfacing vil huden være meget rød og hævet. Huden vil føles varm og spændt, og huden kan svie.
Ansigtet hæver yderligere det første døgn, især øjenomgivelserne vil hæve, og hvis hele ansigtet er behandlet, er det muligt, at hævelsen er så kraftig, at det er vanskeligt at åbne øjnene den første morgen efter behandling.
Hævelsen er næsten væk efter 5 dage. Når hævelsen er kraftig, kan det være svært at spise mad, som skal tygges. Spis små mundfulde ad gangen. Nogle synes at sugerør er godt at drikke af.
Huden vil væske og kan bløde en smule de første par dage. Væsken kan tørre ind og sætte sig som en gullig hinde på i behandlede område. Denne hinde skal blive siddende på huden, og den vil forsvinde af sig selv, når huden heler op.
Efter 5-7 dage danner huden skorper, som føles ru i overfladen og kan klø. For at undgå infektion er det vigtigt ikke at pille eller kradse i huden. Det anbefales at tilføre huden fugt i denne fase, og vi kan hjælpe med at anbefale velegnet hudpleje. Huden er typisk helet indenfor de første 8-10 dage.
Hold ansigtet rent
Huden må vaskes ganske forsigtigt med rent vand og en mild ansigtsrens i den første uge efter behandlingen, og huden må fugtes 2 gange dagligt med eddikevand, som er med til at beskytte mod infektion. Eddikevand laver du selv af 0,5 liter kogt, afkølet vand tilsat et hættemål almindelig, klar lagereddike. Gazeservietter eller kogte bomuldsklude fugtes i eddikevandet og pålægges huden 2 gange dagligt i 10 minutter ad gangen.
Du må gå i almindeligt brusebad og vaske hår som du plejer.
Hold ansigtet fugtigt
Fucidin salve skal påsmøres et tyndt lag mindst 3 gange dagligt den første uge – og altid efter ansigtsvask eller brug af eddikevand. Hvis huden væsker, duppes huden med rene papirservietter, inden der påsmøres mere salve. Salven giver huden en fugtig og fedtet overflade, som er vigtig i den første uge, for at huden kan hele optimalt.
Huden kan klø
Hvis hudkløe bliver generende kan du påsmøre en mild binyrebarkhormoncreme, som sælges fra apoteket (Mildison / hydrocortison). Cremen må smøres på huden som det første lag efter ansigtsvask og må benyttes 3 gange dagligt. Derudover kan man tage antihistamin-tabletter, som også er håndkøbsmedicin.
Efter ophelingen
Efter en uge må huden påføres en god og beskyttende fugtighedscreme, som er god til en rød og irriteret hud. Eksempelvis kan pHformulas SOS Repair Cream anvendes. Vi vejleder gerne i dette.
Aktive ingredienser fx Tretinoin og Ascorbinsyre må anvendes efter 2 uger og påbegyndes forsigtigt i et mindre område, hvor hudens tolerancetærskel kan vurderes.
De første måneder efter behandlingen
Den nye, friske hud er lyserød og sart i starten. Dette skyldes, at overhuden i starten er tynd, så læderhudens blodkar lettere ses.
Rødmen aftager som regel helt i løbet af 2-3 måneder, efterhånden som overhuden bliver tykkere og mindre gennemsigtig. Mens huden er rød, kan rødmen dækkes med en hudfarvet dækcreme, fx. pHformulas C.C. Cream med SPF 30.
Den nye hud må ikke udsættes for direkte sollys uden at være beskyttet med høj solfaktor de første 3 måneder efter behandling, da dette kan give pigmentforandringer.
Vi anbefaler derfor daglig rutinemæssig brug af solcreme med beskyttelsesfaktor 30+. Vi vejleder gerne i dette.
Kontrol efter behandling
Efter behandlingen kan du altid møde til kontrol hos vores sygeplejerske. Her kan vi vurdere ophelingen og vejlede i hudpleje, hvis du er i tvivl om noget. Du må også sende et billede, og vi skal forsøge at vejlede dig ud fra dette.
Ca. 3 måneder efter behandlingen er du velkommen til at møde til kontrol hos speciallægen.
Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os i mellemtiden, hvis du har spørgsmål.
Ja, effekten af laserbehandlingen forsvinder ikke og resultatet er principielt permanent. Man skal dog huske, at hudens aldringsproces fortsætter.
Resultatet af laser resurfacing vedligeholdes ofte med efterfølgende behandlinger (fx mild laserbehandling eller peelinger) og hudpleje, som er tilpasset din hudtype og din huds udgangspunkt. Vi vil drøfte det med dig ved forundersøgelsen.
Laser resurfacing betragtes som en sikker behandling med lav risiko for skader og komplikationer.
Almindelige bivirkninger er:
- Smerte og ubehag under og efter behandling. Aftager gradvist indenfor 24 timer. Kan behandles med køling og smertestillende medicin (Panodil og Ipren).
- Rødme, varme, hævelse. Tiltagende indenfor det første døgn og er derefter aftagende over den kommende uge. Kræver ingen behandling.
- Let væsken / blødning på huden. Aftager indenfor 2 dage. Behandles som anført under fanen ‘Hvordan er efterforløbet ved laser reaurfacing’.
- Rødme i behandlingsområdet med synlig overgang mellem behandlet og ikke-behandlet hud. Aftager gradvist indenfor 2-3 mdr. Ikke behandlingskrævende.
Sjældne bivirkninger er:
- Infektion (bakteriel). Tiltagende varme, smerter, rødme, hævelse, betændelse, feber som typisk tiltager efter første døgn efter laserbehandling bør vurderes af læge. Behandles med antibiotika.
- Infektion (virus). Udbrud af smertende blærer på huden bør vurderes af læge. Behandles oftest med antivirale tabletter.
- Pigmentforandringer. Øget pigmentering i huden efter laserbehandling ses oftere hos personer med mørk hud eller ved forudgående pigmentforstyrrelser i huden. Kan aftage spontant eller kræve behandling med creme eller laser. Pigmenttab kan ses efter infektion eller kraftig behandling. Pigmentforandringer vil være permanente.
- Arvæv og tab af volumen i underhuden. Skyldes oftest infektion eller for kraftig behandling. Kan være permanent.
I tvivl om det er den rigtige behandling?
Ingen spørgsmål er for små, og vi sidder klar til at hjælpe dig. Mail besvares i løbet af 1-2 hverdage.
Har du spørgsmål til behandlingen?